Witold Kepinski - 24 oktober 2024

Cisco Silicon One G200 AI/ML-chip drijft nieuwe systemen aan voor hyperscalers en ondernemingen

Cisco Silicon One staat al sinds dag één voor innovatie. Het is de eerste uniforme architectuur voor routing en switching silicon, biedt de meest schaalbare oplossingen in de industrie en biedt de meeste keuze voor klanten, met de mogelijkheid om op verschillende manieren te consumeren, waaronder silicon, hardware en volledige systemen. Het wordt nu gebruikt in meer dan 40 Cisco-platforms in de cloud, kunstmatige intelligentie/machine learning (AI/ML), serviceprovider, enterprise campus en datacenternetwerken, zo meldt Martin Lund, Executive Vice President bij de Common Hardware Group van Cisco.

Cisco Silicon One G200 AI/ML-chip drijft nieuwe systemen aan voor hyperscalers en ondernemingen image

Meta kondigde op de Open Compute Project (OCP) Global Summit aan dat ze van plan zijn om de door OCP geïnspireerde Cisco 8501 te implementeren , die de kracht van de Cisco Silicon One G200 combineert met een door Cisco ontworpen en gevalideerd hardwaresysteem.

Cisco zette het momentum voort en kondigde ook twee nieuwe oplossingen aan op basis van Cisco Silicon One G200: de Cisco 8122-64EH/EHF en de Cisco Nexus 9364E-SG2. Dit zijn speciaal gebouwde producten ter ondersteuning van AI/ML-buildouts in enterprise datacenters en hyperscalers.

Grootschalige AI/ML-netwerken met hoge bandbreedte ontwikkelen zich snel. Ze vereisen schaalbare, programmeerbare, high-radix, low-power switches met geavanceerde load balancing en observability – die allemaal de basis vormen van Cisco's Silicon One-architectuur.

Lund: "Binnenkort hebben we nog meer interessant nieuws. In de tussentijd kunt u alles lezen over de architectuur, apparaten en voordelen van Cisco Silicon One."

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Annemieke DO NOT REMOVE
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!