Witold Kepinski - 25 oktober 2024

Cegeka versterkt capaciteiten op het gebied van Identity & Access Management

Cegeka investeert in geavanceerde oplossingen voor Identity & Access Management (IAM) en voldoet hiermee aan de strengere eisen rond Europese wetgeving.

Cegeka versterkt capaciteiten op het gebied van Identity & Access Management image

Cegeka, een IT -dienstverlener, kondigt een belangrijke versterking aan van zijn Identity & Access Management (IAM)-capaciteiten. Met de groeiende noodzaak om te voldoen aan regelgeving zoals de NIS2-richtlijn en ISO 27001, zet Cegeka een belangrijke stap om bedrijven te helpen hun cyberveiligheid te verbeteren door middel van een strategisch partnerschap met Elimity, een innovatieve speler op het gebied van identiteitsbeheer.

"In een tijd waarin toegang tot cruciale data en applicaties steeds belangrijker wordt, is het essentieel om precies te weten wie toegang heeft tot welke informatie binnen een organisatie," zegt Fabrice Wynants, VP Cyber Security & Networking bij Cegeka. "Identity & Access Management is een onmiskenbare stap voor bedrijven op hun weg naar cyberweerbaarheid. Cegeka beschikt al over een team van meer dan 60 IAM-specialisten in Europa en de Verenigde Staten, en met de samenwerking met Elimity versterken we onze positie verder."

Efficiënte en schaalbare IAM-oplossingen

Elimity biedt met zijn 'lightweight' aanpak een schaalbare oplossing voor identiteitsbeheer, waarmee organisaties binnen enkele dagen controle kunnen krijgen over gebruikers en hun toegangsrechten. Dit stelt bedrijven in staat om snel te reageren op interne en externe compliance-eisen, zoals NIS2, ISO 27001, SOC 2 en CIS-controls.

"De traditionele benadering van toegangsbeheer is vaak complex, tijdrovend en duur," vervolgt Wynants. "Met Elimity kunnen onze klanten sneller en efficiënter hun cybersecurityrisico's verminderen en voldoen aan de steeds strengere regelgeving."

Maarten Decat, CEO en medeoprichter van Elimity, benadrukt het belang van het partnerschap met Cegeka: "We zijn trots op de samenwerking met Cegeka, een toonaangevend IT-bedrijf. Met onze oplossing kunnen organisaties binnen enkele dagen de controle krijgen over gebruikersbeheer en hun compliance versterken."

Met deze samenwerking zet Cegeka zich verder in om bedrijven te ondersteunen bij hun digitale transformatie en het verbeteren van hun cybersecuritystrategie. Dankzij de integratie van Elimity's technologie in het bestaande portfolio kunnen klanten nu sneller en effectiever aan de slag met IAM-oplossingen.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW
Specops Software 22/10 t/m 5/11 BN+BW

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!