Witold Kepinski - 25 oktober 2024

IBM ziet meer vraag naar software en Red Hat toepassingen

IBM heeft bekendgemaakt dat het een sterk derde kwartaal heeft achter de rug. De groei werd vooral aangejaagd door een dubbele toename van de software-inkomsten, met name dankzij de gestage groei van Red Hat. De consulting en infrastructuur omzet daalde.

IBM ziet meer vraag naar software en Red Hat toepassingen image

De omzet steeg met 1 procent naar 15 miljard dollar. Het verlies bedraagt 330 miljoen dollar zo blijkt uit de cijfers. 

Hoogtepunten:

- Software-omzet met 10 procent gestegen
- Consulting-omzet vlak
- Infrastructuur-omzet met 7 procent gedaald

"Onze prestaties in het derde kwartaal werden geleid door dubbele groeicijfers in Software, inclusief een hernieuwde versnelling in Red Hat. We blijven een groot momentum zien in AI, aangezien onze modellen betrouwbaar, geschikt voor het doel en goedkoper zijn, met leiderschap in prestaties. Onze generatieve AI-portefeuille bedraagt ​​nu meer dan 3 miljard dollar, een stijging van meer dan 1 miljard dollar van kwartaal tot kwartaal", aldus Arvind Krishna (foto), voorzitter, president en CEO van IBM. 

"Op weg naar het laatste kwartaal van 2024 verwachten we dat de omzetgroei in het vierde kwartaal in constante valuta consistent zal zijn met het derde kwartaal, met aanhoudende kracht in Software. We hebben er vertrouwen in dat we meer dan 12 miljard dollar aan vrije kasstroom voor het jaar kunnen leveren, gedreven door de voortdurende uitbreiding van onze operationele marges."

"Onze investeringen in software werpen hun vruchten af, aangezien we onze portefeuille de afgelopen jaren hebben geherpositioneerd. In het derde kwartaal leverde software een brede groei op en vertegenwoordigt nu bijna 45 procent van onze totale omzet. Onze voortdurende focus op de productmix, in combinatie met onze productiviteitsinitiatieven, stelt ons in staat om de operationele hefboomwerking in onze onderliggende winstprestaties te blijven stimuleren", aldus James Kavanaugh , senior vice president en chief financial officer van IBM. "Met onze sterke cashgeneratie zijn we goed gepositioneerd om te blijven investeren in groei en tegelijkertijd waarde terug te geven aan aandeelhouders via dividenden."

Segmentresultaten voor het derde kwartaal

  • Software - inkomsten van $ 6,5 miljard , een stijging van 9,7 procent, een stijging van 9,6 procent bij constante wisselkoersen:
    - Hybride platform en oplossingen met een stijging van 10 procent
    - Red Hat met een stijging van 14 procent
    - Automatisering met een stijging van 13 procent
    - Data en AI met een stijging van 5 procent
    - Beveiliging met een daling van 1 procent
    - Transactieverwerking met een stijging van 9 procent
  • Consulting - inkomsten van $ 5,2 miljard , een daling van 0,5 procent, een daling van 0,2 procent bij constante wisselkoersen:
    - Business Transformation omhoog met 2 procent
    - Technology Consulting omlaag met 4 procent
    - Application Operations omlaag met 1 procent
  • Infrastructuur - inkomsten van $ 3,0 miljard , een daling van 7,0 procent, een daling van 6,7 procent bij constante wisselkoersen:
    - Hybride infrastructuur met een daling van 9 procent
    - IBM Z met een daling van 19 procent
    - Gedistribueerde infrastructuur met een daling van 3 procent
    - Infrastructuurondersteuning met een daling van 4 procent, een daling van 3 procent bij constante wisselkoersen
  • Financiering - inkomsten van $ 0,2 miljard , een daling van 2,5 procent, een daling van 1,3 procent bij constante wisselkoersen
Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!