Eveline Meijer - 26 oktober 2024

Opnieuw verlaat topman OpenAI

Opnieuw verlaat een van de topmensen van OpenAI het bedrijf. Miles Brundage, senior advisor voor Artificial General Intelligence (AGI) readiness, heeft aangekondigd op te stappen. De afgelopen maanden zijn diverse andere topmensen ook opgestapt.

Opnieuw verlaat topman OpenAI image

Brundage kondigt zijn vertrek aan op Substack, waar hij uitlegt dat hij het bedrijf verlaat omdat hij graag over de AGI-gereedheid van OpenAI en de rest van de wereld wil nadenken zonder dat zijn mening beïnvloed wordt door het feit dat hij een werknemer is. AGI is een term die gebruikt wordt om kunstmatige intelligentie te beschrijven die dezelfde cognitieve mogelijkheden als een mens. 

De topman schrijft verder dat hij zich gaat richten op beleidsonderzoek rondom AI, omdat hij denkt dat AI zonder een goed beleid niet veilig is of zoveel voordelen als mogelijk gaat bieden. Om daaraan bij te dragen wil Brundage een nonprofit starten of zich aansluiten bij een bestaande nonprofit. 

Andere vertrekken

In 2024 zijn diverse andere topmensen van OpenAI ook opgestapt. Medeoprichter John Schulman kondigde in augustus aan het bedrijf te verlaten en over te stappen naar concurrent Anthropic. Medeoprichter en voormalig chief scientist Ilya Sutskever vertrok in mei. Zijn directe collega Jan Leike stapte ook in mei op. 

Mira Mirati, vroeger CTO bij OpenAI, vertrok in september en is volgens geruchten nu met investeerders in gesprek over een eigen AI-startup. Gelijktijdig met Mirati vertrokken ook chief research officer Bob McGrew en vice president of reseach Barret Zoph. 

Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW Telindus Proximus banner 1 22-10 t/m 27-10
Specops Software 22/10 t/m 5/11 BN+BW

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!