Redactie - 12 mei 2018

Huawei SingleRAN Pro rationaliseert 2G, 3G, 4G en 5G-netwerk

Huawei SingleRAN Pro rationaliseert 2G, 3G, 4G en 5G-netwerk image

Mobiele netwerken worden momenteel snel geschikt gemaakt voor de uitdagingen die om de hoek liggen. Het hergebruik van spectrum is daarbij een essentieel iets. Door het radionetwerk dynamisch te maken heeft Huawei een oplossing gebouwd die operators een weg voorwaarts aanbiedt en de dynamiek in het radionetwerk ondersteunt.

De Huawei SingleRAN Pro oplossing (de logische doorontwikkeling van SingleRAN die in 2007 geïntroduceerd is) is bestemd om het leven van operators flink te vereenvoudigen, doordat de benodigde ruimte voor de antennes flink wordt verkleind, ook wordt er gezorgd voor een geautomatiseerde dynamische spectrum allocatie. Het resultaat wordt een volledig geautomatiseerd slim netwerk dat de connected wereld weer een stuk dichterbij brengt. Dr. Yuefeng Zhou Chief Marketing Officer (CMO) voor Huawei’s Wireless Solution heeft met CloudRAN Pro een bijzondere oplossing in handen die operators de komende Jaren flink gaat helpen bij het efficiënt gebruiken van hun resources.

5G All in one is een vernieuwd hardware platform dat een snelle en efficiënte uitrol van 5G mogelijk maakt en daarbij de volledige ondersteuning van 2G, 3G en 4G garandeert. De bestaande investeringen behouden hun waarde als er een nieuw netwerk wordt toegevoegd. Klanten behouden hun services en kunnen ook in de toekomst deze netwerken blijven gebruiken. De nieuwe 5G all-in-one zorgt voor een multi-RAT (gecombineerde meerdere radio interfaces) oplossing door een multi-band multi-channel antenne en bijbehorende RF-unit te combineren.

Massive MiMO antennes zijn speciaal ontwikkeld om grote capaciteiten te leveren en de geïntegreerde base band units zijn compact gemaakt om ruimte te besparen. Daardoor kan met dezelfde of minder ruimte en energie, tegen lagere onderhoudskosten vanaf één locatie meerdere netwerken ondersteund worden.

Een mobiele cloud-oplossing is aanwezig voor drie aspecten. Als eerste is de hele netwerkarchitectuur op cloud gebaseerd gemaakt. Operators kunnen dezelfde software gebruiken voor zowel de gedistribueerde als gecentraliseerde uitrol van basisstations. Bovendien is er ondersteuning voor een selectieve uitrol. Ook de spectrum resources zijn in de cloud opgenomen. Via CloudAir kan snel spectrum aan services toegewezen worden, waardoor resources die voor een specifieke service even niet nodig zijn, op andere plaatsen weer beschikbaar komen. Is er even geen gsm-verkeer dan kan het spectrum bijvoorbeeld aan 5G toegewezen worden.

De introductie van 5G creëert voor operators tal van uitdaging op het gebied van kwaliteit en management. Het beheren van de netwerkelementen wordt aanzienlijk complexer doordat meerdere base stations in elkaars nabijheid actief zijn en elkaar beïnvloeden. De verschillende prestatie eisen voor uiteenlopende toepassingen stelt eveneens nieuwe eisen aan het netwerkmanagement. QoS wordt een belangrijk aandachtspunt voor netwerkbeheerders. Het geautomatiseerde management lost de meeste problemen voor de klanten op.

Door: Hans Steeman

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-5 | 30-09 tm 07-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!