Witold Kepinski - 28 mei 2024

Hillie Beentjes directeur Digitale Samenleving tevens plaatsvervangend directeur-generaal DOO bij BZK

Hillie Beentjes start met ingang van 19 augustus 2024 als directeur Digitale Samenleving tevens plaatsvervangend directeur-generaal DOO bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Hillie Beentjes directeur Digitale Samenleving tevens plaatsvervangend directeur-generaal DOO bij BZK image

Hillie is sinds augustus 2018 plaatsvervangend secretaris-generaal en hoofddirecteur Financiën en integrale Bedrijfsvoering bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hiervoor was zij directeur Begrotingszaken en plaatsvervangend directeur-generaal Rijksbegroting en is zij werkzaam geweest bij de Koninklijke Marechaussee. Hillie studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit.

Als directeur Digitale Samenleving gaat Hillie zich inzetten voor omvangrijke nationale en internationale politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, waarbij fundamentele vraagstukken spelen die de grondrechten van burgers en de publieke waarden raken. De directie Digitale Samenleving zet zich in voor een digitale transitie van de samenleving waarin iedereen mee kan doen en maatschappelijke vragen beter en sneller worden opgelost. De scope van de directie is breed, met thema’s als: AI, toepassing van algoritmes, normering van Big Tech, inclusie en digitale weerbaarheid. Hillie vervult eveneens de rol van plaatsvervangend directeur-generaal DOO en vervangt de directeur-generaal waar nodig, zowel binnen het directoraat-generaal DOO als daarbuiten.

Publieke Waarden

Eva Heijblom, directeur-generaal DOO: "Met de komst van Hillie verwelkomen we een bevlogen directeur Digitale Samenleving, voor wie de inhoudelijke opgaves de belangrijkste drijfveer zijn. Daarnaast brengt Hillie ontzettend veel waardevolle ervaring mee voor de rol van plaatsvervangend directeur-generaal, en kijk ik ernaar uit om samen met haar en de andere directeuren verder te bouwen aan DGDOO."

Hillie Beentjes: "Ik heb veel zin om te gaan doen wat ik heel erg leuk vind. Samen met alle medewerkers van de directie bouwen aan een digitale samenleving met waarborgen voor publieke waarden zoals inclusie, non-discriminatie en kinderrechten. Tegelijkertijd ga ik me als plv. DG inzetten voor DGDOO en voor een betrouwbare, goed functionerende (rijks)overheid die midden in de samenleving staat."

Deze benoeming is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van BZK ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed opengesteld, zodat iedereen kon solliciteren.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!