Witold Kepinski - 03 juni 2024

Angelina Best wordt CEO bij Levi9

Levi9 Technology Services maakt bekend dat er veranderingen zullen plaatsvinden in de Board vanaf 3 juni 2024. "Deze veranderingen omvatten de benoeming van Angelina Best als nieuwe CEO, de promotie van Jan Dolinaj tot CTO, en de rolverandering van mede-oprichter Bernhard van Oranje van executive board member naar non-executive board member.

Angelina Best wordt CEO bij Levi9 image

Na een succesvolle periode van negen jaar als CEO en een interim-periode van zeven maanden, draagt Paul Schuyt het stokje over aan Angelina Best. Angelina zal per 3 juni 2024 aantreden als de nieuwe CEO van Levi9. Met haar uitgebreide ervaring en bewezen leiderschap zal Angelina een waardevolle aanwinst zijn voor het bedrijf. 

Over haar benoeming zegt Angelina Best: "Ik ben vereerd om de rol van CEO bij Levi9 te vervullen en kijk ernaar uit om samen te werken met ons getalenteerde team om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Ik voel een sterke connectie met de bedrijfscultuur van Levi9 en de missie om de impact van technologie te maximaliseren. Met mijn jarenlange ervaring bij bedrijven als IBM, Microsoft en AWS, en als lid van de Adviesraad van NLDigital, ben ik enthousiast om verder te bouwen aan de solide basis van Levi9 en onze impact te vergroten."

Angelina Best brengt meer dan 20 jaar ervaring mee in het bouwen en leiden van teams die startups, mkb-bedrijven en enterprise-klanten ondersteunen. Bij Amazon Web Services (AWS) was ze als Head of Commercial Segment Europe verantwoordelijk voor 11 landen. Daarnaast is zij de afgelopen 4.5 jaar als onderdeel van de AWS Benelux directie een drijvende kracht geweest achter de exponentiele groei van het aantal klanten, het team en de omzet. Daarvoor werkte ze 13 jaar bij Microsoft in verschillende senior management posities.

"Nu meer dan ooit, met de snelheid van innovatie in cloud en AI, biedt digitalisering eindeloze mogelijkheden om het leven zoals we dat kennen in positieve zin te veranderen. In mijn gesprekken met klanten en leden van NLDigital blijkt echter dat het gebrek aan IT-talent hen vertraagt in het volledig benutten van dit potentieel. Levi9 heeft 19 jaar ervaring in het overbruggen van de vaardighedenkloof voor haar klanten met meer dan 1200 hoog gekwalificeerde professionals en een ongeëvenaarde klantgerichte aanpak. Ik ben trots om deel uit te maken van de Levi9-familie en zit vol energie om de impact van technologie te maximaliseren en te versnellen," aldus Angelina Best.

Jan Dolinaj was betrokken bij de oprichting van Levi9 in 2005. Hij kwam bij het bedrijf als software engineer en enkele jaren later maakte hij de overstap naar het management. Hij hielp mee aan het vormen van de identiteit van Levi9 en heeft met succes het grootste Delivery Centre in Servië opgebouwd. Het bedrijf is hem zeer dankbaar voor zijn bijdragen, en het is een speciaal moment om Jan te benoemen tot CTO in de Board.

"Ik ben enthousiast om de rol van CTO op me te nemen bij Levi9. Met ons ervaren team en onze passie voor technologie, kijk ik ernaar uit om onze technologische strategie te leiden en bij te dragen aan de verdere groei van ons bedrijf," aldus Jan Dolinaj, de nieuwe CTO van Levi9.

Bernhard van Oranje, mede-oprichter van Levi9, zal de rol van non-executive board member op zich nemen, verantwoordelijk voor de marketingportefeuille en het beschermen van de identiteit van Levi9.

Menno de Jong, mede-oprichter en non-executive board member van Levi9, zegt: “We hebben binnen Levi9 een ijzersterke cultuur ontwikkeld waarbij we het vakmanschap van onze professionals en onze liefde voor technologie en innovatie combineren met een obsessieve focus op onze klanten. Die focus heeft geleid tot tevreden klanten, medewerkers die kansen krijgen zich te ontwikkelen, en gewoon een ontzettend leuk bedrijf om voor en mee te werken. Met Angelina krijgen we een leider die daar uitstekend bij past. Zij heeft in haar carrière laten zien dat klantfocus en gevoel voor relaties in haar DNA zitten. Ik ben ervan overtuigd dat zij ons gaat leiden naar de volgende fase van het bedrijf, en ik kijk ernaar uit met haar te werken aan de verdere uitbouw van ons succes.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!