Witold Kepinski - 04 september 2024

SAP CTO Jürgen Müller treedt terug na incident

In een onverwachte wending heeft SAP bekendgemaakt dat Jürgen Müller (foto), Chief Technology Officer van het bedrijf, per 30 september zal aftreden. Deze beslissing volgt op een incident tijdens een bedrijfsbijeenkomst waarbij Müller zich ongepast gedroeg.

SAP CTO Jürgen Müller treedt terug na incident image

Müller heeft in een verklaring zijn diepe spijt betuigd en erkend dat zijn gedrag in strijd was met de waarden van SAP. Hij heeft besloten om zelf ontslag te nemen.

Müller heeft in zijn tijd bij SAP een aanzienlijke bijdrage geleverd, met name aan de ontwikkeling van het SAP Business Technology Platform (BTP). Dit platform vormt nu de technologische basis voor veel van SAP's oplossingen en wordt gebruikt door meer dan 23.000 klanten wereldwijd.

Overgang 

SAP-CEO Christian Klein zal de taken van Müller op het gebied van technologie en innovatie tijdelijk overnemen. Het team voor Global Security & Cloud Compliance zal onder de verantwoordelijkheid komen van Thomas Saueressig, die de divisie Customer Services & Delivery leidt.

Pekka Ala-Pietilä, voorzitter van de Raad van Commissarissen van SAP SE, heeft Müller bedankt voor zijn inzet en gewenst hem veel succes in de toekomst.

Het plotselinge vertrek van Müller is een opmerkelijke gebeurtenis binnen SAP. Hoewel Müller een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het bedrijf, heeft zijn gedrag geleid tot zijn ontslag. Het zal interessant zijn om te zien hoe SAP de komende tijd omgaat met deze verandering en wie de opvolger van Müller zal worden.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!