Witold Kepinski - 05 september 2024

Jet de Ranitz wordt directeur Publieke Sector bij Microsoft Nederland

Per 1 november wordt Jet de Ranitz (foto) de nieuwe directeur Publieke Sector bij Microsoft Nederland. De Ranitz, momenteel CEO van SURF, wordt verantwoordelijk voor het drijven van innovatie in het publieke domein in Nederland.

Jet de Ranitz wordt directeur Publieke Sector bij Microsoft Nederland image

Jet de Ranitz beschikt over uitgebreide ervaring in de Nederlandse publieke sector, waarin technologie altijd een centrale rol speelde in haar werkzaamheden. Ze heeft diverse leidinggevende en toezichthoudende functies vervuld in onderzoek, onderwijs, cultuur, zorg en media, en heeft daarbij een heldere visie ontwikkeld op IT. Zo bekleedde De Ranitz de rol van Voorzitter van het College van Bestuur bij zowel Hogeschool Inholland als de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

“Jet brengt een schat aan kennis en rijke ervaring mee vanuit de publieke sector. Ik geloof sterk dat we gezamenlijk de samenwerking tussen publiek en privaat verder kunnen versterken en de cruciale innovatie voor de Nederlandse maatschappij kunnen versnellen”, aldus Anke den Ouden, CEO van Microsoft Nederland.

Jet de Ranitz: “IT biedt de publieke sector veel kansen om de impact te optimaliseren, maar het brengt ook valkuilen met zich mee. Nu generatieve AI mainstream wordt, is de uitdaging nog groter geworden. Ik heb me altijd ingezet om oplossingen te vinden die ons vooruit helpen, door docenten, onderzoekers en IT-experts te laten samenwerken - met elkaar en met leveranciers uit de private sector. Om mijn werk nu voort te zetten en bij Microsoft aan de slag te gaan voor de gehele publieke sector is bijzonder. Ik zie het als een kans om nog meer impact te maken.”

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!