Witold Kepinski - 18 september 2024

Gerben Edelijn is nu lid van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie - AWTI

Gerben Edelijn wordt raadslid bij de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI). De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de voordracht voor de benoeming op voorstel van minister Bruins van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zijn benoeming, per 1 september 2024, is voor een periode van vier jaar.

Gerben Edelijn is nu lid van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie - AWTI image

Gerben Edelijn is CEO van Thales Nederland, een internationale high tech onderneming. Hij heeft een opleiding Electrical Engineering aan de Universiteit Twente en een lange staat van dienst in het technologisch bedrijfsleven. Edelijn over zijn benoeming: ‘Wij worden allemaal dagelijks geconfronteerd met de uitdagingen en oplossingen die nieuwe technologie binnen onze maatschappij met zich meebrengen. Om vanuit mijn ervaring te kunnen bijdragen aan het duiden en adviseren aan regering en parlement middels een onafhankelijke adviesraad die wetenschap, technologie en innovatie in samenhang met elkaar bekijkt, zie ik als een eer en voorrecht.’

Tien deskundigen

De raad bestaat uit tien deskundigen uit de wetenschappelijke wereld het bedrijfsleven. Zij zijn op persoonlijke titel lid van de AWTI. De adviezen van de AWTI zijn strategisch en internationaal gericht: ze kijken naar fundamentele vraagstukken, richten zich op de langere termijn en bezien ook de situatie in andere landen.

Aan de hand van de AWTI-adviezen kunnen regering en parlement hun beleid op het terrein van wetenschap, technologie en innovatie verder verbeteren of aanpassen. Op deze manier beoogt de AWTI bij te dragen aan het versterken van de innovatieve, wetenschappelijke en technologische kracht van mensen, bedrijven en kennisinstellingen in Nederland.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!