Witold Kepinski - 24 oktober 2024

Capgemini kondigt leiderschapsbenoemingen aan

Capgemini heeft enkele belangrijke leiderschapsbenoemingen aangekondigd. Anirban Bose volgt Jim Bailey op als CEO van de strategische bedrijfsunit Amerika, per 1 november. Aansluitend wordt Kartik Ramakrishnan benoemd tot CEO van de strategische bedrijfsunit Financiële Diensten. Jerome Simeon wordt Chief Revenue Officer en Franck Greverie Chief Technology Officer, beide per 1 januari 2025. Na een uitstekende 34-jarige carrière bij Capgemini heeft Olivier Sevillia, Chief Operating Officer, besloten om nieuwe uitdagingen aan te gaan en zal de groep eind 2024 verlaten.

Capgemini kondigt leiderschapsbenoemingen aan image

Met zijn diepgaande internationale ervaring en passie voor digitale transformatie zal Olivier zich richten op het bevorderen van het techno-business ecosysteem van Europese bedrijven om hun concurrentievermogen te verbeteren. Het hele Capgemini-team kijkt ernaar uit om Olivier te ondersteunen in zijn volgende hoofdstuk.

"Deze benoemingen versterken de groeidoelstellingen van de groep en versterken de rol van Capgemini als de go-to business- en technologiepartner voor onze klanten. Anirban Bose stond de afgelopen zes jaar aan het hoofd van onze divisie Financiële Diensten en was instrumenteel bij het opbouwen en vormgeven van deze business wereldwijd. Anirban is goed gepositioneerd om onze traject in Amerika te versnellen, voortbouwend op onze vooruitgang in de regio in de afgelopen vier jaar onder leiding van Jim Bailey. Ik wil Jim bedanken voor zijn vele bijdragen aan Capgemini. Kartik Ramakrishnan, die de afgelopen zes jaar de banksector leidde, is Anirban's natuurlijke opvolger om ervoor te zorgen dat het wereldwijde bedrijf blijft groeien," aldus Aiman Ezzat, CEO van de Capgemini Group. "Om onze laserfocus op groei te versterken, zal Jerome Simeon een nieuwe functie als Chief Revenue Officer voor de groep aannemen in het nieuwe jaar. Zijn rol zal onze activiteiten omvatten op het gebied van verkoop, belangrijke klanten en industrieën om nog meer waarde te bieden aan onze klanten terwijl we hen begeleiden bij hun bedrijfskritische transformaties. Franck Greverie zal vanaf 1 januari ook Chief Technology Officer worden. Zijn diepgaande technische expertise en vooruitstrevende benadering zullen onze inspanningen versnellen om innovatieve, waardecreërende oplossingen te bouwen voor onze klanten. Ik wens Anirban, Kartik, Jerome en Franck veel succes in hun nieuwe rollen."

Aiman Ezzat vervolgt: "Na een uitstekende 34-jarige carrière bij Capgemini en een indrukwekkende staat van dienst in het leiden en exploiteren van strategische bedrijven binnen de groep, zal Olivier Sevillia eind 2024 aftreden als Group COO. We kijken er allemaal naar uit om Olivier te ondersteunen in zijn nieuwe ondernemingen als individu, gericht op het toepassen van zijn uitgebreide ervaring in digitale transformatie om een rijk techno-business ecosysteem te bevorderen om het concurrentievermogen van Europese bedrijven te verbeteren. De raad van bestuur sluit zich bij mij aan om hem te bedanken en hulde te brengen aan zijn toewijding en dienstbaarheid."

Gartner BW tm 02-11-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-4 | 21-10 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!