Witold Kepinski - 26 oktober 2024

PTI benoemt Guido Dubois en Casper Duin als nieuwe directie

PTI, specialist in field service software, benoemt intern Guido Dubois en Casper Duin als nieuwe directie per 1 januari 2025. De benoeming volgt op het vertrek van Ron Tuinenburg, die blijft als strategisch adviseur. Casper Duin: “Met deze stap zetten we in op verdere groei, zowel nationaal als internationaal, terwijl we onze technologische voorsprong behouden.”

PTI benoemt Guido Dubois en Casper Duin als nieuwe directie image

Casper Duin (31) is 5 jaar werkzaam bij het Woerdense IT-bedrijf als HR-manager en Guido Dubois (40) 8 jaar als IT-manager. Beiden zijn sinds begin 2023 ook onderdeel van het managementteam van PTI. Van daaruit zijn ze persoonlijk aangewezen door de huidige directeur Ron Tuinenburg, om als een nieuwe generatie leiders voort te bouwen op het door hem en voormalig directeur Jan Posma gelegde fundament.

Transitie

De benoeming van de twee nieuwe directeuren is daarmee volledig in lijn met PTI’s transitie van IT-dienstverlener naar SaaS softwareleverancier en technologiepartner.  Ook past de benoeming van Dubois en Duin bij de modernisatie en verjonging van de organisatie én bij de ambitie van PTI om eigen talenten op te leiden en intern door te laten groeien.

Casper Duin, die zich als Algemeen Directeur richt op de commerciële, financiële, personele en overige business-ondersteunende activiteiten: “In samenwerking met Jan heeft Ron de afgelopen 8 jaar PTI getransformeerd van dienstverlener naar softwarehuis. Het bedrijf is bovendien gemoderniseerd en verjongd, mede dankzij onze goede band met hogescholen en universiteiten. Guido en ik zijn al jaren ontzettend goede sparringpartners en vullen elkaar perfect aan. Ons innovatieve platform is inmiddels solide en wordt volop door klanten gebruikt. Nu is het tijd om de nationale en internationale markt te gaan bedienen en toegevoegde waarde te gaan leveren voor bestaande en nieuwe klanten.”

Guido Dubois, die zich als Directeur IT & Innovatie focust op de technische innovatie van PTI:  “De huidige markt vraagt om een scherpe blik op technologische doorontwikkeling en het herkennen én vasthouden van talent. Door samen aan het hoofd van PTI te staan, kunnen Casper en ik ons zowel richten op de techniek als op onze klanten, partners en collega’s. Zo blijven we met onze oplossingen waarde creëren en impact maken.”

Ron Tuinenburg:  “Na veel gesprekken te hebben gevoerd binnen en buiten ons bedrijf, kan ik me geen betere opvolgers wensen dan Casper en Guido. Met hun kennis, ervaring en leeftijd sluiten ze perfect aan op de transformatie en verjonging van PTI. Ze kennen het bedrijf door en door en werken als een goed op elkaar ingespeeld team. Caspers kracht ligt bij de mensen en Guido is technologisch het beste klankbord. Samen zijn zij de toekomst van PTI.”

Strategische focus

Het PTI onder Dubois en Duin zal zich voornamelijk focussen op de verdere uitrol en ontwikkeling van de PTI Planning Suite. Met dit zelf ontwikkelde SaaS-platform kunnen field services rondom bedrijf en huis efficiënter georganiseerd worden. PTI richt zich hiermee op bedrijven in onder meer energie, warmte en water. Het doel van PTI voor de komende jaren is om met dit platform nationaal en internationaal marktleider te worden.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!