Pelle Aardewerk, Cyber Security Consultancy Lead EMEA bij HP, licht toe:
"Cybercriminelen passen dezelfde tools toe die een bedrijf zou gebruiken om een marketingcampagne te beheren om hun malwarecampagnes te optimaliseren, waardoor de kans groter wordt dat de gebruiker in het lokaas trapt. Om zich te beschermen tegen goed uitgeruste threat actors, moeten organisaties zero trust-principes volgen, waarbij risicovolle activiteiten zoals het openen van e-mailbijlagen, het klikken op links en het downloaden in de browser worden geïsoleerd en ingeperkt."
Alex Holland, Senior Malware Analyst in het HP Wolf Security threat research team, licht verder toe:
"Cybercriminelen worden steeds bedrevener in het in ons hoofd kruipen en begrijpen hoe we denken te werken. Het ontwerp van populaire cloudservices wordt bijvoorbeeld steeds verder verfijnd, dus als er een valse foutmelding verschijnt, zal deze niet per se alarm slaan, zelfs als een gebruiker deze nog niet eerder heeft gezien. Nu GenAI nog meer overtuigende schadelijke inhoud genereert tegen weinig tot geen kosten, zal het alleen maar moeilijker worden om echt van nep te onderscheiden."
Door het isoleren van bedreigingen die detectietools op pc's omzeilen - maar malware toch veilig detoneren - heeft HP Wolf Security specifiek inzicht in de nieuwste technieken die cybercriminelen gebruiken in het snel veranderende cybercrime-landschap. Tot nu toe hebben klanten van HP Wolf Security geklikt op meer dan 40 miljard e-mailbijlagen, webpagina's en gedownloade bestanden zonder dat er overtredingen zijn gemeld.
Het rapport beschrijft hoe cybercriminelen hun aanvalsmethoden blijven aanpassen om beveiligingsbeleid en detectietools te omzeilen. Andere bevindingen zijn onder andere: |