Redactie - 02 september 2024

Canalys belicht voordelen van partner recruitment technologie

Volgens Canalys is het handig als IT-leveranciers gebruik maken van Ecosystem Recruitment en Visualization tools om effectiever hoogwaardige partners op schaal te werven en bloeiende partnerecosystemen te bouwen. Van AI-gestuurde partnermatching tot realtime inzichten en voorspellende analyses, deze tools zijn essentieel om efficiënt de juiste partners te werven en te betrekken bij groei. Dit schrijven Canalys analisten Lisa Lawson en Jay McBain (foto) in onderstaande blog.

Canalys belicht voordelen van partner recruitment technologie image

Partnerstrategieën zijn geëvolueerd van lineaire reseller- en referral-modellen naar complexe ecosystemen met honderden of duizenden partners. Tech-leveranciers staan ​​nu voor de uitdaging om een ​​divers scala aan partners op schaal te werven en beheren. De zoektocht van de industrie naar groei wordt benadrukt door ambitieuze wervingsdoelen van leiders in de sector:

  • ServiceNow streeft ernaar om tegen eind 2024 netto 250.000 nieuwe partners toe te voegen.
  • Workday is van plan om de adviescapaciteit tegen boekjaar 2026 te verdubbelen met bestaande en nieuwe partners.
  • IBM meldde dat het honderden partners heeft toegevoegd om het gebruik van zijn hybride cloudplatform te versnellen.
  • Microsoft, met zijn ecosysteem van meer dan 400.000 partners, blijft zich inzetten om nieuwe partners te werven ter ondersteuning van specifieke producten en initiatieven. Het bedrijf meldt een toename van 250% in AI-gerelateerde transactiepartners in het afgelopen jaar.
  • Cloud Marketplaces zijn actief bezig met het werven en onboarden van duizenden nieuwe ISV's.

Met de toenemende complexiteit van partnerstrategieën en de groeiende vraag naar gespecialiseerde partners, moeten leveranciers nieuwe manieren om partnerecosystemen effectief te rekruteren en te laten groeien, aannemen. Traditionele partnerlijsten en statische directory's zijn niet langer voldoende, omdat deze methoden vaak cruciale details missen en de nuances van dynamische ecosystemen niet vastleggen. Bovendien zijn traditionele outreach-methoden, zoals e-mail, LinkedIn en telefoontjes, niet langer effectief. Leveranciers hebben tegenwoordig geavanceerdere strategieën en tools nodig om de juiste partners te rekruteren en mobiliseren. Dit omvat een diepgaand begrip van het ideale partnerprofiel (IPP) en het benutten van datagestuurde technologie om een ​​hypergerichte rekruteringsstrategie te creëren.

Hulpmiddelen voor het werven van potentiële klanten en visualisatie van potentiële klanten vormen tegenwoordig een essentieel onderdeel van deze strategie. Deze platforms stellen leveranciers in staat om ideale partners te identificeren, te werven en aan boord te halen om zo hun go-to-marketstrategieën te stimuleren.

Platformen voor ecosysteemwerving en visualisatie:

Volgens onderzoek van Canalys is de bredere ecosysteem-softwaresector 5,3 miljard dollar waard en zal dit naar verwachting tegen 2028 verdubbelen tot 11,8 miljard dollar.

Binnen deze sector werd de gespecialiseerde markt voor Ecosystem Recruitment en Visualization-tools in 2023 gewaardeerd op 47 miljoen dollar. Deze sector is relatief onvolwassen en Canalys voorspelt een aanzienlijke groei in het komende decennium.

Wat zijn Ecosystem Recruitment- en Visualisatietools?

Ecosysteemwervings- en visualisatietools zijn technologieën waarmee leveranciers bloeiende partnerecosystemen kunnen werven en bouwen. Deze platforms gaan verder dan statische partnerdirectory's of -lijsten door geavanceerde functionaliteiten te bieden voor het identificeren en begrijpen van ideale partners, waardoor de time-to-market en het succes van leveranciers en partners worden versneld.

Er zijn twee primaire categorieën in deze ruimte:

  1. Ecosystem recruitment: Deze tools helpen leveranciers geavanceerde zoekmogelijkheden en partnermatchingalgoritmen te benutten om compatibele partners te identificeren op basis van specifieke criteria, waaronder branchefocus, bedrijfsmodel, complementaire aanbiedingen, marktexpertise, oplossingsaanbiedingen, middelen en geografisch bereik. Sommige tools faciliteren ook communicatie en samenwerking met potentiële partners via ingebouwde berichtentools, gestroomlijnde onboardingprocessen en community managementfuncties.
  2. Visualisatie: Deze set tools consolideert en analyseert partnergegevens uit verschillende bronnen, wat een holistisch beeld van het partnerecosysteem oplevert. Ze helpen partnerrelaties en onderlinge afhankelijkheden te visualiseren, wat strategische planning en gerichte programmaontwikkeling mogelijk maakt. Sommige bieden ook partnerprestatietracking en meer inzicht.

Ecosystem Recruitment en Visualization tools bieden een schat aan functies om partneridentificatie, partnerintelligentie, onboarding en samenwerking te optimaliseren. Door de juiste partners te identificeren, kunnen leveranciers hun middelen effectiever benutten en op de lange termijn enorme voordelen behalen. Uiteindelijk stellen deze tools leveranciers in staat om strategische partnernetwerken op te bouwen die de omzet, het marktbereik en het klantensucces vergroten.

Belangrijkste voordelen zijn:

  • Verhoogde efficiëntie: Identificeer en onboard de juiste partners sneller, waardoor er minder tijd en middelen verloren gaan.
  • Betere partnermatch: Vind partners met complementaire diensten en expertise, wat leidt tot sterkere go-to-marketstrategieën.
  • Verbeterde samenwerking: bevorder nauwere relaties met partners, bevorder betere communicatie en gezamenlijke inspanningen.
  • Datagestuurde besluitvorming: krijg inzicht in doelpartners, partnerprestaties en optimaliseer partnerprogramma's op basis van echte gegevens.
  • Schaalbaarheid: bouw en beheer een groeiend partnerecosysteem ter ondersteuning van toekomstige uitbreidingsplannen.

Belangrijkste spelers:

  • Breezy (Londen, VK): Breezy is een op AI gebaseerd platform voor het vinden van partners waarmee bedrijven succesvolle, datagestuurde partnerschappen kunnen vinden en opbouwen.
  • Channel Program (Maryland, VS): Met Channel Program kunnen bedrijven hun volledige leveranciersecosysteem visualiseren en ermee communiceren via één enkele login.
  • Co-Sell nu Hifive (Texas, VS): Hifive is een relatiegericht platform dat compatibele partners, influencers, introducties en aanbevelingen identificeert en faciliteert.
  • Findr (Bengaluru, India): Findr helpt bedrijven verborgen pareltjes te ontdekken binnen het partnerecosysteem met geavanceerde partnerdetectiemogelijkheden.
  • LogicBay nu The Learning Network (North Carolina, VS): The Learning Network overbrugt de kloof tussen leveranciers en distributeurs met oplossingen voor partnerwerving en co-selling.
  • Grata (New York, VS): Met Grata kunnen leveranciers verbinding maken met uiteenlopende partners en het potentieel van nichepartnersegmenten ontdekken.
  • MeasureMatch (Londen, VK): Met de datagestuurde partnermatching-engine van MeasureMatch kunnen leveranciers hun behoeften koppelen aan de perfecte partners.
  • P2PGlobal (VS): Het uitgebreide platform van P2PGlobal stelt klanten in staat een wereldwijd netwerk van partners op te bouwen en hun bereik te vergroten.
  • PartnerHub (Illinois, VS): PartnerHub is een marktplaats, ecosysteembeheerplatform en whitelabel-framework waarin SaaS- en digitale bureaus elkaar vinden, strategische partnerschappen vormen en hun partnerschapsstrategie beheren.
  • PartnerOptimizer (Californië, VS): Met PartnerOptimizer kunnen klanten de prestaties van het partnerecosysteem optimaliseren, nieuwe partners ontdekken en inactieve of ondergewaardeerde partners identificeren.
  • PartnerStack (Ontario, CA): Het alles-in-één-platform van PartnerStack vereenvoudigt de werving en het beheer van partners.
  • The Community Atlas (Milaan, Italië): The Community Atlas gebruikt AI en Big Data om de meest betrokken communities ter wereld in kaart te brengen en te rangschikken, zodat klanten gemakkelijker partners kunnen werven.
  • Tidwit (Virginia, VS): Tidwit is een AI-gestuurd ecosysteemplatform dat de partnerreis automatiseert met gebruiksvriendelijke workflows.
  • Vation Ventures (Colorado, VS): Vation helpt bedrijven hun landschappen en ecosystemen te begrijpen en partnerstrategieën te ontwerpen om de groei te versnellen.

De toekomst van Ecosystem Recruitment- en Visualisatietools:

De vraag naar robuuste partnerecosystemen neemt toe en Ecosystem Recruitment en Visualization-tools zullen zich blijven ontwikkelen om te voldoen aan de groeiende behoeften van de markt. Hier zijn enkele trends om in de gaten te houden:

  • AI-gestuurde partneridentificatie en -matching: Machine learning zal een belangrijkere rol spelen bij het identificeren van ideale partners. AI-algoritmen zullen enorme hoeveelheden data analyseren om hypergepersonaliseerde matches te creëren op basis van compatibiliteit, historische prestaties en markttrends. Dit zal leiden tot efficiëntere partnerwerving en een grotere kans op succesvolle samenwerking.
  • Realtime partnerinzichten: Tools bieden realtime datadashboards om partnerprestaties en -betrokkenheid bij te houden. Hiermee kunnen leveranciers proactief potentiële problemen identificeren en aanpakken, partner-ROI maximaliseren en wervingsalgoritmen en programma-effectiviteit optimaliseren.
  • Predictive analytics: Partnerwerving wordt strategischer met de adoptie van predictive analytics voor nauwkeurigere modellering. Deze tools voorspellen toekomstig partnerschapssucces, waardoor leveranciers wervingsinspanningen kunnen prioriteren en middelen effectiever kunnen toewijzen.
  • Naadloze integratie: Ecosystem Recruitment en Visualization tools integreren naadloos met PRM, CRM, ecosysteembeheerplatforms en marketingautomatiseringstools. Dit stroomlijnt workflows, elimineert datasilo's en biedt een gecentraliseerde hub voor het identificeren, rekruteren en beheren van alle aspecten van partnerrelaties.
  • Fusie- en overnameactiviteit: Naarmate leveranciers hun partnerstrategieën blijven uitbreiden en de markt blijft groeien, zullen er naadloze integraties en marktconsolidatie plaatsvinden in partner- en kanaalplatforms.

Conclusie

Terwijl technologieleveranciers zwaar hebben geïnvesteerd in tools, data en modellen om de juiste sales prospects op schaal te werven, is partnerwerving historisch gezien over het hoofd gezien. Dit biedt een belangrijke kans voor groei. Door gebruik te maken van geavanceerde partnertechnologie om de juiste partners te identificeren en te werven, kunnen bedrijven de efficiëntie verhogen en meer partnerbusiness genereren. Naarmate de markt zich blijft ontwikkelen en bedrijven steeds meer afhankelijk zijn van partners voor schaalbare groei, zullen deze tools nog belangrijker worden om doelstellingen te bereiken.

Canalys voorspelt verdere innovatie op dit gebied, aangezien grote platformecosystemen de kern worden van succesvolle GTM-initiatieven. Winnen binnen ecosystemen zoals Microsoft, AWS, Google, Salesforce en HubSpot vereist op maat gemaakte strategieën, gerichte partnersets en gerichte uitvoering, aangezien elk ecosysteem uniek is en unieke kansen en uitdagingen biedt. Bovendien bevordert de opkomst van digitale marktplaatsen nieuwe manieren om samen te werken met partners, wat resulteert in toegenomen kansen voor co-selling, co-marketing, co-service, co-innovatie en co-ontwikkeling. Ecosystem Recruitment en Visualization-tools helpen bedrijven om door de complexiteit van moderne partnerecosystemen te navigeren en de juiste partners te identificeren om te groeien.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!