Witold Kepinski - 17 september 2024

Gartner belicht toppers in Software Asset Management Managed Services

Gartner heeft recent zijn nieuwste 2024 Magic Quadrant for Software Asset Management Managed Services gepubliceerd. 'Leaders' zijn Anglepoint, Livingstone Group, Crayon en SoftwareOne. 'Challengers' zijn KPMG en Deloitte. 'Niche players' zijn Insight, SHI, Noventiq, Accenture, EY en ITAM Solutions.

Gartner belicht toppers in Software Asset Management Managed Services image

Tekorten aan IT-vaardigheden zorgen volgens Gartner voor een alarmerende toename van externe IT-service-uitgaven.  Sourcing-, procurement- en vendor management-leiders worstelen met de toenemende software-/cloudconsumptie en complexiteit en zorgen voor een toenemend gebruik van managed services. 

De aanbieders die in de Magic Quadrant for Software Asset Management Managed Services staan kunnen deze kloof dichten, aldus Gartner.

SAM

Bernd Schlotter, President, Software en Cloud bij SoftwareOne, is blij dat zijn bedrijf is opgenomen in het Magic Quadrant for Software Asset Management Managed Services. "Dat Gartner ons voor het vijfde achtereenvolgende jaar erkent als leider in SAM Managed Services, is voor ons een belangrijke erkenning dat de strategie en aanpak van SoftwareOne aanslaat bij de markt. We blijven investeren in ons aanbod en de verdere ontwikkeling daarvan, zodat we toonaangevende SAM-mogelijkheden kunnen bieden tijdens de transformatie van portfolio’s van onze klanten naar abonnements- en cloudmodellen. FinOps, SaaS-beheer, kostenoptimalisatie in de cloud, gegevensbeheer en AI staan op de voorgrond. Onze SAM-diensten bieden de transparantie en controle die essentieel zijn in de dynamische IT-omgeving van vandaag."

“We zijn vereerd opnieuw erkent te worden als leider in het Gartner Magic Quadrant,” zegt Melissa Mulholland, CEO van Crayon. “Wij geloven dat deze onderscheiding de toewijding en expertise van ons team in het leveren van consistente, toonaangevende Software Asset Management services laat zien. We blijven toegewijd om onze klanten te ondersteunen bij het efficiënt realiseren van hun doelen op het gebied van digitale transformatie.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!