Witold Kepinski - 16 oktober 2024

Gartner belicht beste Primary Storage Platforms aanbieders

Gartner heeft zijn nieuwe 2024 Gartner Magic Quadrant for Primary Storage gepubliceerd. Daarin staan de belangrijkste data storage leveranciers met een Primary Storage aanbod. Leaders zijn Pure Storage, HPE, NetApp, IBM en Dell Technologies. Challengers zijn Huawei, Infinidat en Hitachi Vantara. Niche spelers zijn IEIT Systems en Zadara.

Gartner belicht beste Primary Storage Platforms aanbieders image

Volgens het onderzoek van Gartner omarmen gebruikers van primaire opslag steeds meer platform-native service mogelijkheden voor hun hybride IT-operaties. 

Dit betekent dat organisaties op zoek zijn naar opslagoplossingen die niet alleen de basisfuncties bieden, maar ook geïntegreerde diensten zoals storage as a service (STaaS) en ransomwarebescherming, aldus Gartner.

HPE meldt blij te zijn met zijn propositie als Leader. "Wij geloven dat de evaluatie door Gartner bevestigt dat HPE Storage een innovatieve strategie heeft die zakelijke klanten in staat stelt om het beheer van gegevens in hun hybride estate te vereenvoudigen", aldus Jim O'Dorisio, senior vice president en general manager, HPE Storage. "De strategische en succesvolle transformatie van onze storage business als onderdeel van HPE GreenLake cloud versnelt ons vermogen om te voldoen aan en te reageren op de behoeften van klanten."

Lees alle details en trends over de data storage markt en vendoren op de website van Gartner.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!