Redactie - 20 augustus 2024

Poetin bondgenoot Ramzan Kadyrov rijdt in Tesla Cybertruck

Poetin bondgenoot Ramzan Kadyrov rijdt sinds kort in een Tesla Cybertruck. Kadyrov wordt verantwoordelijk gehouden voor vele mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden.

Kadyrov zei op Telegram dat hij een Tesla Cybertruck van Elon Musk had ontvangen. Hij beloofde hem naar de "speciale militaire operatie"-zone te sturen en bevestigde er een machinegeweer aan. 

"Elon, bedankt! Kom naar Grozny, ik zal je ontvangen als de meest dierbare gast! Ik denk niet dat ons Russische ministerie van Buitenlandse Zaken tegen zo'n reis zal zijn. En natuurlijk wachten we op je nieuwe ontwikkelingen die zullen bijdragen aan de voltooiing van de SMO (Speciale Militaire Operatie van Rusland in Oekraïne)," schreef Kadyrov op zijn Telegram-kanaal.

Ramzan Achmadovitsj Kadyrov, is leider van de  Tsjetsjeense Republiek, een autonome deelrepubliek van de Russische Federatie en is een vertrouweling van president Vladimir Poetin. Daarnaast leidt hij een zwaarbewapende privémilitie van zogenaamde Kadyrovieten, die ook meedoen aan de  invasie in Oekraïne. Deze militie valt formeel onder de Russische Nationale Garde, in de praktijk zijn ze loyaal aan Kadyrov.

Foto: Tesla Cybertruck -  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!