Redactie - 26 augustus 2024

Kremlin woedend over arrestatie Telegram CEO in Frankrijk

De arrestatie van Pavel Durov, de CEO van het populaire berichtplatform Telegram, in de Franse hoofdstad Parijs heeft voor grote opschudding gezorgd in Rusland zo melden diverse Russische (staats) media.

Het Kremlin heeft de arrestatie scherp veroordeeld. Russische staatsmedia hebben de gebeurtenis breed uitgemeten en stellen dat de gevangenneming van Durov een directe aanval is op Rusland. Kopstukken in de Russische media waarschuwen voor de potentiële gevolgen van een verstoring van Telegram,

Veel Russische kranten stellen dat de arrestatie van Durov een "klap voor Rusland" zou kunnen zijn. Telegram is in Rusland bijzonder populair en wordt gezien als een belangrijk communicatiemiddel, vooral onder jongeren en tegenstanders van het regime.

 Sommige Russische (staats) media gaan nog een stap verder en suggereren dat Telegram door de NAVO zou kunnen worden gebruikt als een instrument om Rusland te destabiliseren.

Leger

Er zijn zelfs zorgen geuit over de gevolgen voor het Russische leger. "Als Telegram crasht, hoe zal [ons leger] dan vechten?" is een vraag die in sommige kranten wordt gesteld aldus de BBC.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!