Redactie - 24 september 2024

Software Innovation Lunch: Duurzaamheid in de spotlight

Onlangs vond de tweede editie plaats van de Software Innovation Lunch, georganiseerd CloudLunch in samenwerking met Claranet. Het evenement, dat gehouden wordt in Het Veerhuis Bokhoven bij Den Bosch, was een inspirerende met een focus op duurzaamheid in de softwaresector. De redactie van Dutch IT Channel & Dutch IT Leaders was ook aanwezig en sprak in een videoreportage met Martijn van Zoeren & Thijs van Hofwegen (CloudLunch), Samantha Reilly (ING), Onno Willemse (EQYRE) en Efrym Willems (Claranet Benelux).

Duurzame softwareontwikkeling

Tijdens deze lunch gingen twee prominente sprekers dieper in op de rol van software in de transitie naar een duurzamere toekomst. Samantha Reilly, Sector Banker TMT en Duurzame Energie bij ING, sprak over de impact van software op de IT-keten en hoe bedrijven kunnen bijdragen aan ESG-doelstellingen. Daarnaast zoomde ze in op de ontwikkeling van 'Green Software', software die specifiek ontworpen is om het milieu te sparen.

Onno Willemse, Founder van EQYRE, belichte de impact van CSRD/ESG op de softwareontwikkelingssector. Hij besprak de kansen en uitdagingen die duurzaamheid biedt voor softwarebedrijven. Ook deelde hij praktische voorbeelden hoe bedrijven hun digitale transformatie kunnen inzetten om hun ESG-doelstellingen te realiseren.

Zomerse sfeer

Tijdens de boeiende presentaties genoten de deelnemers genieten van een heerlijke zomerse lunch en een verfrissende cocktail. Er was ook volop ruimte om te netwerken en kennis uit te wisselen met collega's uit de sector.

Gartner BW tm 02-11-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Open Line BW+BN 25-09 tm 03-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!