Redactie - 27 september 2024

Anneke Keller over slim moderniseren en de menselijke factor

In een recent video interview met Witold Kepinski, Dutch IT Leaders en Dutch IT Channel heeft Anneke Keller, CTO van PostNL en ervaren IT-manager, haar visie gedeeld op digitale transformatie. Keller, die bekend staat om haar expertise op het gebied van innovatiemanagement, benadrukte het belang van de menselijke factor bij het succesvol doorvoeren van digitale veranderingen.

Anneke Keller (53) studeerde aan de TU Delft en heeft ruim 25 jaar ervaring als IT-manager bij onder meer TomTom, KPN, Coolblue, Jumbo en Wehkamp. Zij is, naast haar huidige functie als CTO bij PostNL, ook lid van de Raad van Advies van LINKIT en co-auteur van het boek ‘The Cherry Model’, waarin ze de cyclus van innovatiemanagement beschrijft. Witold Kepinski, Director Content van Dutch IT Leaders en Dutch IT Channel, spreekt met haar over ‘Slim moderniseren’. In dit gesprek wordt er dieper inzicht gekregen in haar visie op digitale transformatie en de uitdagingen waar organisaties mee te maken krijgen. Daarnaast geeft ze waardevolle inzichten over de rol van technologie, de menselijke factor en de toekomst van organisaties.

Leiderschap als drijvende kracht

Volgens Keller is een inspirerende leiderschapscultuur essentieel om medewerkers te motiveren om mee te gaan in digitale transformaties. Leiders moeten een visie schetsen die mensen aanspreekt en hen inspireert om buiten de gebaande paden te denken, aldus Keller. Ze moeten medewerkers in staat stellen om fouten te maken en van die fouten te leren.

Cultuurverandering voor innovatie

Een innovatieve cultuur is volgens Keller de sleutel tot succesvolle digitale transformaties. Het is belangrijk om een omgeving te creëren waarin medewerkers zich veilig voelen om nieuwe ideeën te delen en experimenten aan te gaan", aldus Keller. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van hackathons, het belonen van innovatief gedrag en het creëren van cross-functionele teams.

De rol van technologie

Hoewel technologie een belangrijke rol speelt bij digitale transformaties, benadrukt Keller dat het de mens is die de technologie vormgeeft en gebruikt. "Technologie is een middel om een doel te bereiken, niet een doel op zich", zegt ze. "Het is belangrijk om te begrijpen welke technologie het beste past bij de behoeften van de organisatie en de medewerkers."

Conclusie

In haar interview benadrukt Anneke Keller het belang van de menselijke factor bij digitale transformaties. Door een inspirerende leiderschapscultuur te creëren, medewerkers te betrekken bij het veranderingsproces en een innovatieve cultuur te stimuleren, kunnen organisaties succesvol de digitale uitdagingen aangaan.

Navigate the Change – With LINKIT

Anneke Keller spreekt op 3 oktober op het Navigate the Change – With LINKIT event. Ontdek hoe je als leider het ritme van groei en stagnatie kunt voorspellen en benutten, leer hoe je toekomstbestendig en wendbaar wordt. Krijg inzicht in de valkuilen en mogelijkheden van legacy-systemen en AI om de beste koers voor jouw organisatie te bepalen. Schrijf u hier in.

'The Cherry Model'

Bestel het boek 'The Cherry Model' via de blogsite van Anneke Keller.

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!