Redactie - 28 september 2024

Anneke Keller over de rol van technologie in digitale transformatie

Anneke Keller, CTO bij PostNL, lid Raad van Advies bij LINKIT en een ervaren IT-manager, heeft in een recent video interview met Dutch IT Leaders en Dutch IT Channel haar visie gedeeld op de rol van technologie in digitale transformatie. Keller, die bekend staat om haar expertise op het gebied van innovatiemanagement, ging in op diverse uitdagingen waar organisaties mee te maken krijgen bij hun digitale transformatie.

Anneke Keller (53) studeerde aan de TU Delft en heeft ruim 25 jaar ervaring als IT-manager bij onder meer TomTom, KPN, Coolblue, Jumbo en Wehkamp. Zij is, naast haar huidige functie als CTO bij PostNL, ook lid van de Raad van Advies van LINKIT en co-auteur van het boek ‘The Cherry Model’, waarin ze de cyclus van innovatiemanagement beschrijft. Witold Kepinski, Director Content van Dutch IT Leaders en Dutch IT Channel, spreekt met haar over ‘Slim moderniseren’. In dit gesprek wordt er dieper inzicht gekregen in haar visie op digitale transformatie en de uitdagingen waar organisaties mee te maken krijgen. Daarnaast geeft ze waardevolle inzichten over de rol van technologie, de menselijke factor en de toekomst van organisaties.

Technologiekeuze: een voortdurende uitdaging

In een tijdperk waarin nieuwe technologieën in razendsnel tempo op de markt komen, is het maken van weloverwogen keuzes een grote uitdaging. Keller benadrukte het belang van een strategische benadering bij het selecteren van technologieën. "Het gaat er niet alleen om welke technologie de nieuwste is, maar ook om hoe deze aansluit bij de specifieke behoeften en doelstellingen van de organisatie," aldus Keller. Ze adviseert organisaties om een duidelijke visie te hebben op hun digitale toekomst en om technologie te zien als een middel om deze visie te realiseren.

Legacy-systemen: moderniseren zonder verstoring

Veel organisaties kampen met verouderde IT-systemen die de digitale transformatie kunnen belemmeren. Keller heeft hier een duidelijke boodschap voor: "Legacy-systemen zijn vaak een noodzakelijk kwaad, maar het is belangrijk om te blijven investeren in hun onderhoud en modernisering. Een geleidelijke aanpak, waarbij nieuwe technologieën worden geïntegreerd in bestaande systemen, kan helpen om verstoringen van de bedrijfsvoering te voorkomen."

AI en automatisering: de toekomst van werk

Kunstmatige intelligentie en automatisering zullen volgens Keller een steeds grotere rol gaan spelen in organisaties. "AI kan processen efficiënter maken en nieuwe mogelijkheden creëren," stelt ze. Tegelijkertijd benadrukt ze het belang van de menselijke factor. "De rol van de werknemer zal veranderen, maar niet verdwijnen. Mensen zullen zich meer kunnen richten op creatieve en strategische taken, terwijl routinematige werkzaamheden worden overgenomen door machines."

Het Cherry Model

Keller is co-auteur van het boek 'The Cherry Model', waarin ze een innovatiemanagementcyclus beschrijft. Deze cyclus kan organisaties helpen om nieuwe technologieën succesvol te implementeren en de digitale transformatie te versnellen.

Conclusie

Het interview met Anneke Keller biedt waardevolle inzichten voor organisaties die bezig zijn met hun digitale transformatie. Door een strategische benadering te kiezen, te investeren in de modernisering van legacy-systemen en de mogelijkheden van AI en automatisering te benutten, kunnen organisaties beter voorbereid zijn op de toekomst.

Navigate the Change – With LINKIT

Anneke Keller spreekt op 3 oktober op het Navigate the Change – With LINKIT event. Ontdek hoe je als leider het ritme van groei en stagnatie kunt voorspellen en benutten, leer hoe je toekomstbestendig en wendbaar wordt. Krijg inzicht in de valkuilen en mogelijkheden van legacy-systemen en AI om de beste koers voor jouw organisatie te bepalen. Schrijf u hier in.

'The Cherry Model'

Bestel het boek 'The Cherry Model' via de blogsite van Anneke Keller.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-5 | 30-09 tm 07-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!