Redactie - 30 september 2024

Anneke Keller, CTO van PostNL, deelt haar expertise over digitale transformatie

Anneke Keller, een ervaren IT-leider met een indrukwekkende staat van dienst bij bedrijven als TomTom, KPN en Coolblue, heeft in een recent interview met Dutch IT Leaders en Dutch IT Channel haar visie op digitale transformatie gedeeld. Keller, die momenteel als CTO bij PostNL werkzaam is, benadrukte het belang van een gestructureerde aanpak en een continue focus op innovatie.

Anneke Keller (53) studeerde aan de TU Delft en heeft ruim 25 jaar ervaring als IT-manager bij onder meer TomTom, KPN, Coolblue, Jumbo en Wehkamp. Zij is, naast haar huidige functie als CTO bij PostNL, ook lid van de Raad van Advies van LINKIT en co-auteur van het boek ‘The Cherry Model’, waarin ze de cyclus van innovatiemanagement beschrijft. Witold Kepinski, Director Content van Dutch IT Leaders en Dutch IT Channel, spreekt met haar over ‘Slim moderniseren’. In dit gesprek wordt er dieper inzicht gekregen in haar visie op digitale transformatie en de uitdagingen waar organisaties mee te maken krijgen. Daarnaast geeft ze waardevolle inzichten over de rol van technologie, de menselijke factor en de toekomst van organisaties.

Van start tot finish

Keller adviseert organisaties die aan het begin staan van hun digitale transformatie om te beginnen met een duidelijke visie. "Het is essentieel om te weten waar je naartoe wilt", aldus Keller. "Zonder een heldere doelstelling is het moeilijk om de juiste stappen te zetten." Daarnaast benadrukt ze het belang van een goede samenwerking tussen IT en de business. "Technologie moet ondersteunend zijn aan de bedrijfsdoelstellingen, niet een doel op zich."

MKB'ers aan de slag

Voor kleinere organisaties met beperkte middelen heeft Keller het volgende advies: "Begin klein en schaal op als de resultaten positief zijn. Er zijn veel betaalbare tools en diensten beschikbaar die het mogelijk maken om snel en efficiënt te digitaliseren. Daarnaast is het belangrijk om samen te werken met partners die kunnen helpen bij de implementatie van nieuwe technologieën."

Digitale transformatie als continu proces

Keller benadrukt dat digitale transformatie geen eenmalig project is, maar een continu proces. "De wereld verandert snel en organisaties moeten zich aanpassen om relevant te blijven. Het is daarom belangrijk om een cultuur van innovatie te creëren en te investeren in de ontwikkeling van de medewerkers."

In haar boek 'The Cherry Model' beschrijft Keller een cyclus van innovatiemanagement die organisaties kan helpen om hun digitale transformatie succesvol te maken. Dit model biedt een praktische aanpak voor het identificeren van kansen, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten en het meten van de resultaten.

Navigate the Change – With LINKIT

Anneke Keller spreekt op 3 oktober op het Navigate the Change – With LINKIT event. Ontdek hoe je als leider het ritme van groei en stagnatie kunt voorspellen en benutten, leer hoe je toekomstbestendig en wendbaar wordt. Krijg inzicht in de valkuilen en mogelijkheden van legacy-systemen en AI om de beste koers voor jouw organisatie te bepalen. Schrijf u hier in.

'The Cherry Model'

Bestel het boek 'The Cherry Model' via de blogsite van Anneke Keller.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Open Line BW+BN 25-09 tm 03-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!