Redactie - 01 oktober 2024

Anneke Keller over de toekomst van digitale transformatie

Anneke Keller, CTO van PostNL, lid Raad van Advies LINKIT en een ervaren IT-manager, heeft in een recent interview met Witold Kepinski van Dutch IT Leaders en Dutch IT Channel haar visie op de toekomst van digitale transformatie gedeeld. Keller, die een indrukwekkende carrière heeft opgebouwd bij bedrijven als TomTom, KPN en Coolblue benadrukte de cruciale rol van technologie in de transformatie van organisaties.

De toekomst van digitale transformatie

Volgens Keller zullen de komende jaren worden gekenmerkt door een aantal belangrijke trends die een grote impact zullen hebben op organisaties. Ze noemt onder meer:

  • Hyperautomatisering: Processen zullen steeds verder worden geautomatiseerd, waardoor organisaties efficiënter kunnen werken en zich kunnen focussen op innovatie.
  • Kunstmatige intelligentie: AI zal een steeds grotere rol spelen in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld bij het analyseren van data, het personaliseren van klantinteracties en het optimaliseren van supply chains.
  • Cloud computing: De cloud blijft een belangrijk platform voor het leveren van IT-diensten en zal verder evolueren naar een meer hybride en multi-cloud omgeving.
  • Cybersecurity: Met de toenemende digitalisering neemt ook het risico op cyberaanvallen toe. Cybersecurity zal daarom een topprioriteit blijven voor organisaties.

De rol van de IT-leider

De rol van de IT-leider is volgens Keller aan het veranderen. De IT-leider van de toekomst moet niet alleen technisch onderlegd zijn, maar ook in staat zijn om strategisch te denken en samen te werken met andere afdelingen binnen de organisatie.

"De IT-leider moet een businesspartner zijn die de organisatie kan helpen bij het realiseren van haar strategische doelen", aldus Keller. "Hiervoor zijn naast technische kennis ook vaardigheden op het gebied van leiderschap, communicatie en change management nodig."

Inspireer andere organisaties

Keller moedigt organisaties aan om proactief te zijn in het omarmen van nieuwe technologieën. Door te investeren in innovatie kunnen bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie en beter inspelen op de veranderende behoeften van klanten.

"Het is belangrijk om een cultuur te creëren waarin innovatie wordt gestimuleerd", zegt Keller. "Organisaties moeten bereid zijn om te experimenteren en van fouten te leren."

Keller's visie biedt een inspirerende kijk op de toekomst van digitale transformatie. Haar ervaring en expertise maken haar tot een autoriteit op dit gebied. Door te luisteren naar haar inzichten kunnen organisaties zich beter voorbereiden op de uitdagingen en kansen die de toekomst biedt.

Navigate the Change – With LINKIT

Anneke Keller spreekt op 3 oktober op het Navigate the Change – With LINKIT event. Ontdek hoe je als leider het ritme van groei en stagnatie kunt voorspellen en benutten, leer hoe je toekomstbestendig en wendbaar wordt. Krijg inzicht in de valkuilen en mogelijkheden van legacy-systemen en AI om de beste koers voor jouw organisatie te bepalen. Schrijf u hier in.

'The Cherry Model'

Bestel het boek 'The Cherry Model' via de blogsite van Anneke Keller.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!