Witold Kepinski - 08 oktober 2024

DataCore Software CEO schetst visie op cyberbestendige data storage

In een recent video-interview met Witold Kepinski, Director Content Dutch IT Channel & Dutch IT Leaders, is Dave Zabrowski, CEO van DataCore Software, dieper ingegaan op de missie en visie van het bedrijf. Zabrowski benadrukte daarbij hoe de Software-Defined Storage (SDS) oplossingen van DataCore een cruciale rol spelen in het ondersteunen van Europese organisaties bij het voldoen aan de strenge eisen van de Network and Information Systems Security (NIS2) richtlijn. U kunt u het eerste deel van het interview bekijken.

NIS2, die in werking is getreden om de cyber resilientie in Europa te versterken, legt een zware verantwoordelijkheid op de schouders van organisaties om hun data adequaat te beschermen. Zabrowski benadrukte dat de geavanceerde SDS-oplossingen van DataCore een antwoord bieden op deze uitdaging door:

  • Geïntegreerde databeveiliging: DataCore integreert geavanceerde beveiligingsfuncties direct in zijn SDS-platform, waardoor organisaties proactief kunnen reageren op dreigingen en dataverlies kunnen voorkomen.
  • Hoge beschikbaarheid: Door data te repliceren en te verspreiden over meerdere locaties, garanderen de oplossingen van DataCore dat data altijd toegankelijk blijft, zelfs bij calamiteiten.
  • Flexibiliteit: DataCore SDS biedt organisaties de flexibiliteit om hun data-infrastructuur aan te passen aan veranderende behoeften en om te schakelen tussen verschillende cloudomgevingen.

In het interview ging Zabrowski ook dieper in op de strategische uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben in het huidige datagedreven landschap. Hij benadrukte het belang van een toekomstbestendige data-infrastructuur die zowel aan de huidige als aan de toekomstige behoeften van organisaties voldoet.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!