Witold Kepinski - 13 juli 2015

Oracle eist van Rimini Street 200 miljoen dollar schadevergoeding

Oracle eist van Rimini Street via de rechter 200 miljoen dollar schadevergoeding vanwege het schenden van copyrights. De rechtszaak tegen Rimini Street en ceo Seth Ravin wordt in september voorgelegd aan een jury binnen de rechtbank. De uitspraak kan een impact hebben op independent support providers, brokers en andere firma’s die buiten de geautoriseerde channel Oracle software onderhouden.

Oracle startte de rechtszaak vijf jaar geleden. Rimini Street is door Oracle beschuldigd van het schenden van copyrights, computer fraude en gerelateerde 'business torts'. In 2014 kreeg het van de rechtbank gelijk op het gebied van PeopleSoft en Oracle databases. Komende rechtszaak gaat om het onderhoud die Rimini Street uitvoert op Siebel en JD Edwards applicaties waarbij copyrights geschonden zouden zijn aldus Oralce’s huisjurist Dorian Daley.

Rimini Street zegt dat ze voor klanten een kosteneffectieve provider zijn van enterprise diensten en vindt de Oracle persverklaring 'een teken van fustratie'. Volgens Rimimi Street onderhoudt het bedrijf steeds meer Oracle licenties waarmee klanten jaarlijks 50 procent aan kosten kunnen besparen aan jaarlijkse fees die aan Oracle moeten worden betaald.

Lees de verklaring van Oracle hier en van Rimini Street hier.

Inbreuk

Oracle maakte in 2014 al vorderingen eerder vorderingen in de rechtszaak tegen supportfirma Rimini Street, die soms voor de helft goedkopere support en onderhoudsdiensten op software levert dan Oracle en SAP. De rechtbank in Las Vegas heeft uitgesproken dat het 'waar' is dat Rimini inbreuk maakt op het intellectuele eigendom en copyrights van Oracle. Alle aantijgingen van Rimini tegen Oracle zijn afgewezen.

TomorrowNow

Rimini en Oracle zijn sinds 2010 juridisch in gevecht over mogelijke inbreuk op het intellectueel eigendom van Oracle. Rimini zegt zegt dat Oracle oneerlijke concurrentie voert. Vier jaar later krijgt Oracle gelijk en zijn Rimini en ceo Seth Ravin verantwoordelijk gesteld voor de inbreuk. Ravin richtte eerder ooit TomorrowNow op, dat ook support leverde op Oracle software. TomorrowNow werd overgenomen door SAP. De Duitse softwareleverancier moest op zijn beurt weer miljoenen dollars aan Oracle betalen vanwege inbreuk op intellectueel eigendom op Oracle software door TomorrowNow.

SAP

Rimini doet goede zaken met zijn diensten voor Oracle en SAP applicaties. Ook in Europa haalt Rimini meer klanten binnen zoals United Biscuits, waar Verkade onderdeel van is. United Biscuits krijgt van Rimini volledige SAP-support voor zijn SAP ECC 6.0 systeem, waaronder een dedicated support engineer. Rimini heeft inmiddels meer dan 100 grote SAP-klanten.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!