Witold Kepinski - 19 april 2016

Cisco investeert in SpringPath hyperconverged software

Cisco investeert in SpringPath hyperconverged software image

Cisco investeert al een tijdje in SpringPath hyperconverged software. Dit meldt Frank Palumbo, verantwoordelijk bij Cisco als vicepresident worldwide Data Center and Virtualization, tijdens een Data Centre partner meeting in Rome. Cisco zegt niet hoeveel het investeert, maar de schatting is 5 tot 20 miljoen dollar.

Springpath levert een abonnement gebaseerd dataplatform voor hyperconvergence dat standaardservers omzet in één enkele pool van computing en storage resources die elastisch kunnen worden geschaald. Het Springpath Data platform geeft organisaties meer flexibiliteit in IT-infrastructuur automatisering, voorkomt storage silo’s en dringt de kosten van datacentermodernisatie terug.

Het Springpath Data Platform biedt ondersteuning voor servers van Cisco, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo en SuperMicro. Ook ondersteunt het compute platformen als Docker containers, VMware vSphere, Microsoft Hyper-v en OpenStack KVM. Tevens ondersteunt Springpath workloads als servervirtualisatie, softwareontwikkeling en -testen en virtual desktop infrastructuur (VDI), inclusief Citrix XenDesktop.

Springpath opende in 2015 een vestiging in Den Bosch. Het bedrijf benoemde Johan Pellican tot Vice President EMEA. Dupaco is Nederlandse distributeur van Springpath. Springpath wordt internationaal geleid door CEO Terry Cunningham, die eerder baas was van EVault for Seagate (waar Pellican ook voor werkte). Springpath heeft al 34 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald.

Springpath investeerder is Sequoia partner Jim Goetz. Sequoia heeft een lange geschiedenis in het opzetten en verkopen van bedrijven aan Cisco. Met Springpath wil Cisco een alternatief vormen tegen sterk opkomende partijen zoals Simplivity en Nutanix.

Cisco introduceerde tijdens de Cisco Partner Summit 2016 conferentie in San Diego zijn nieuwe HyperFlex hyperconverged platform met technologie van SpringPath. HyperFlex is een uitbreiding op de Cisco Unified Computing familie. Met HyperFlex komt Cisco terug in de storage markt nadat het eerder zich terug trok met de Invicta all-flash array.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!