Dell en EMC fuseren partnerprogramma’s in 2017
07-05-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell en EMC fuseren partnerprogramma’s in 2017

Dell en EMC vormen samen een krachtige technologiebedrijf voor klanten en partners aldus Michael Dell. Na de afronding van de overname van EMC door Dell komt er in februari 2017 een samengesteld partnerprogramma voor alle betrokken partners. Dit wordt gemeld tijdens de Global Partner Summit van EMC World 2016 in Las Vegas.

De aankoop van EMC door Dell wordt voor november 2016 afgerond. Daarna wordt Dell omgedoopt tot Dell Technologies met een jaaromzet van 80 miljard dollar. Michael Dell zegt dat al veel channel partners inspelen op de nieuwe combinatie. Volgens hem zijn partners heel belangrijk voor zijn business. “Ze verkopen EMC, Dell en VMware als een oplossing”.

Incentives en deal registratie

Voor EMC en Dell partners blijft het business as usual en zullen ze vooral profiteren van de nieuwe combinatie, aldus EMC partnerbaas Gregg Ambulos (foto), Hij verwacht dat in februari 2017 het EMC Business Partner Program (BPP) en Dell PartnerDirect programma worden samengevoegd. “”Er komt een global channel structuur met onder andere robuuste incentives & deal registratie. Als je geautoriseerd bent kan je Dell en EMC verkopen, dat biedt veel upsale kansen.”

Direct en Indirect

Volgens Ambulos vormen EMC en Dell een (financieel) krachtige combinatie en een aantrekkelijke partij met een breed portfolio om zaken mee te doen voor partners. Dell/EMC channel accountmanagers werken nauw samen met direct sales. “Dell en EMC hebben veel samen gemeen. Zo waren ze de meest krachtige bedrijven in jaren negentig en zijn. Later zijn beide bedrijven meer partner-gerichte bedrijven getransformeerd en gegaan van een directe naar een hybride salesmodel waar steeds meer indirect wordt verkocht. Vandaag de dag gaat 60 procent van de EMC business indirect. Bij Dell gaat 40 procent van de business indirect. Amboulos belooft channel partners bij Dell Technologies, waarbij een Dell EMC divisie wordt gevormd, favoriet zijn onder andere door hun expertise. "Partners zijn essentieel voor onze business modellen. We zijn een niet te stoppen kracht.”

Ambulos benadrukt dat Dell en EMC apart opereren aan de vooravond van de definiteve overname. Hij laat in het midden of hij of Dell partnerbaas Cheryl Cook het channelonderdeel van Dell Technologies gaat leiden.

EMEA

EMC en Dell zijn samen in de EMEA-regio jaarlijks goed voor een omzet van meer dan 20 miljard dollar, zo meldt EMC EMEA baas Adrian McDonald. EMC doet daarvan 5 miljard dollar ofwel 4,35 miljoen euro omzet. Hierbij wordt nauw samengewerkt met partners. EMC distributie baas Philippe Fosse meldt dat EMC In EMEA voor bijna 70 procent indirect verkoopt en dat percentage stijgt. Hierbij zijn groeikansen mogelijk met de EMC Unity flash array, VxRail, VMAX, Isilon nas, XtremIO all-flash en Virtustream cloud storage. EMC heeft in de EMEA 2200 partners waarvan 250 partners 70 procent van de omzet doen. Zo werd top partner Bechtle beloond met twee EMEA-Awards en was SLTN de Nederlandse Partner of the Year. Dell heeft meer dan tienduizend partners in de EMEA.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware