Rubrik krijgt flinke investering voor uitbouw data management aanbod
16-08-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Rubrik krijgt flinke investering voor uitbouw data management aanbod

Rubrik krijgt 61 miljoen dollar investering voor de uitbouw van zijn data management software aanbod. Het bedrijf zal de investeringen aanwenden voor verdere groei rond engineering, support, sales en marketing. Het kapitaal is in een Series C ronde verzameld met Khosla Ventures, Greylock Partners en Lightspeed Venture Partners. Tevens is de Rubrik Firefly data protection oplossing beschikbaar in Early Access. Dit meldt Rubrik CEO Bipul Sinh (foto).

Rubrik is een elastisch schaalbare en volledig te automatiseren data management oplossing. De management interfaces bieden Instant Recovery, directe beschikbaarheid van herstelde data, zonder de ‘provisioning’ van nieuwe storage. Verder biedt het Automation (Policy gedreven backup, recovery, replicatie en archivering) en Instant Search (Vind bestanden in seconden). Rubrik wordt door analist Gartner erkent als speler in de markt voor Copy Data Management (CDM).

Cloud Data Management

Het nieuwe product Rubrik Firefly verlengd data protection support van virtuele tot en met fysieke workloads voor alle kantoren en verschillende cloudomgevingen. Verder is 'master vision' voor Rubrik Cloud Data Management aangekondigd dat data protection, search, analytics, compliance en copy data management voor hybride cloud biedt.

Er wordt ook nauw samengewerkt met partners. Het Nederlandse FlexVirtual nam eerder de Rubrik Converged Data Management solution op in zijn portfolio. FlexVirtual kreeg Rubrik op het vizier via technologie partners Nutanix en Pure Storage. Rubrik breekt volgens FlexVirtual pijnpunten door van backup, recovery en scalability doorbroken kunnen worden. De virtuele infrastructuur en private cloud zit te springen om deze geautomatiseerde (agent-less) manier van back-up, aldus FlexVirtual.

Marcel Griffioen is eerder dit jaar aangesteld als Regional Director voor Rubrik Benelux & Nordics. Jerry Rijnbeek is aangesteld als Lead Sales Engineer EMEA bij Rubrik. Karl Driesen is Head of Sales van Rubrik EMEA.

Nieuwe methode van back-up 

Rubrik is verkrijgbaar bij Exclusive Networks. “De afgelopen vijftien jaar is er nauwelijks iets vernieuwd aan de manier van back-up & recovery”, zegt van Patrick van Arendonk, General Manager van Exclusive Networks en BigTec in Nederland tegen Dutch IT-channel. “Rubrik komt met een innovatie die een nieuwe methode van back-up mogelijk maakt. Er zijn veel startups die uitdagende oplossingen op de markt brengen. De parels willen wij vertegenwoordigen om samen met onze partners te groeien."

Interview

Lees hier het interview met CEO Bipul Sinha van Rubrik, geschreven door Hans Steeman voor Dutch IT-channel.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud