Cisco stopt met Intercloud
15-12-2016 | door: Witold Kepinski

Cisco stopt met Intercloud

Cisco stopt in maart 2017 officieel met zijn Intercloud strategie. De Cisco Intercloud Services (CIS) nam het op tegen public cloud spelers zoals Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure. De Intercloud workloads worden verplaatst naar een andere platform.

Intercloud is door Cisco ontworpen om zeer waardevolle applicaties te kunnen draaien, met real-time analytics en ‘vrijwel oneindige’ schaalbaarheid. Daarbij maakt de open benadering van Cisco het mogelijk om te werken met lokale hosting en lokale leveranciers om grip op de eigen data te kunnen houden. Partnes zoals Deutsche Telekom, BT, NTT Data en Equinix, ondersteunen de Intercloud – het wereldwijde netwerk van onderling gekoppelde clouds. De Intercloud maakt een nieuwe generatie gestandaardiseerde applicaties en de komst van zeer veilige hybride clouds mogelijk zo was de propositie van Cisco.

Multi- en hybrid cloud

Maar onder het motto 'if you can't beat them, join them' gaat Cisco nauwer samenwerken met partijen zoals AWS en Azure. Cisco gaat nu voor multi & hybrid cloud leiderschap. Hierbij spelen channel partners zoals distributeurs, resellers, VARs en service providers een grote rol spelen in het aanbieden van een multicloud en hybrid cloud infrastructuur met diensten zoals software, security, analytics en Internet of Things (IoT).  Harde aanvallen op public cloud provider Amazon Web Services (AWS) of Microsoft Azure worden vermeden, het gaat om dat de klant bepaalt waar die zijn workloads wil hebben. Cisco werpt zich daarbij op als cloud intermediair en beloont parters die meegaan met rebates.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud