Cisco Systems introduceert Spark Board collaboration scherm
26-01-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco Systems introduceert Spark Board collaboration scherm

Cisco Systems introduceert Spark Board. Dit betreft een collaboration aanbod in een 55 inch scherm met integratie van 4K ultra-high-definition cameras, microfoons, audio met  voice-tracking technologie Spark APIs en een interactieve whiteboard. De Cisco Spark Board is geschikt voor messaging, conference meetings en Telepresence. Klanten kunnen de 55-inch versie van de Cisco Spark Board vanaf eind januari bestellen bij Cisco-partners tegen de adviesprijs van 4.990 dollar. Het maandelijkse abonnement op de Cisco Spark-clouddienst bedraagt 199 dollar. Een 70-inch versie zal eind dit jaar beschikbaar zijn.

Cisco heeft de Spark Room ontwikkeld om de chaos in vergaderruimten op te ruimen en om fysieke kamers of zalen te verbinden met virtuele ruimtenThuiswerken of werken vanop afstand raakt alsmaar beter ingeburgerd. De technologische akkefietjes en ergernissen horen daarbij. In een poging om daar komaf mee te maken, lanceert Cisco daarom de Spark Board: een 4K-scherm dat zowel de functie van een intelligent whiteboard als een videoconferentie- en samenwerkingstool waarneemt. Spark Board wordt door de cloud aangedreven en dan meer bepaald door de Spark-app: de collaboration- en chatapp van Cisco die een concurrent vormt voor het misschien bekendere Slack. Ook Microsoft heeft met Teams een soortgelijke app in de aanbieding en ook Workplace van Facebook viseert hetzelfde publiek.

Maurice Veth, Collaboration Lead Cisco Nederland: “Voor collaboration-oplossingen is de vergaderbeleving een belangrijke focus. Naast chat, audio, videoconferencing en schermdeling, biedt Cisco Spark Board nu een werkelijk spectaculair whiteboard. Met dit Spark Board zorgen we voor een enorme uitbreiding en verdieping van deze ervaring, onafhankelijk van waar je je bevindt en welk device tot je beschikking staat. Innovatie kun je niet plannen, die volgt haar eigen agenda. Maar Cisco Spark – nu dus met het Spark Board – biedt alle tools om die magie te ondersteunen: eenduidig, simpel en toegankelijk.”

Geen beamer meer nodig

"Maar met Spark Board kunnen we nu echt het verschil maken en technologische voorsprong nemen", stelt Bart Vanden Wyngaerd, die bij Cisco de Collaboration Group aanstuurt in Noord-Europa. Een Spark Board elimineert in een vergaderzaal de nood aan een aparte beamer: iedereen kan via de Spark-app een presentatie of scherm draadloos delen op het interactieve touchscreen. De draadloze verbinding werkt volgens een soortgelijk principe als dat van Google Chromecast: dus geen gedoe met Bluetooth bijvoorbeeld. Iedereen kan zo'n meeting trouwens bijwonen vanop eender welke locatie via de Spark-app. Zoals gezegd kan het Spark Board (met ingebouwde camera) ook als een whiteboard gebruikt worden via de meegeleverde elektronische 'stift'. Die schetsen en tekeningen worden bewaard in de Spark-cloud, zodat iedereen er verder aan de slag mee kan via de app. "Belangrijk is dat alle data volledig geëncrypteerd zijn: we hebben het echt over enterprise-grade functionaliteit", benadrukt Arnaud Spirlet, algemeen directeur Cisco Belux.

En WebEx dan?

Het verhaal doet denken aan WebEx wat in heel wat bedrijven ingeburgerd is als meetingtool. "Alle belangrijkste WebEx-fucntionaliteit zit ook in Spark", zegt Bart Vanden Wyngaerd daarover. Spark wordt volop verder ontwikkeld en geniet bij Cisco een grotere focus, maar ook WebEx wordt vooralsnog verder uitgebreid en volledig ondersteund.

Een andere reden dat mensen een hekel hebben aan vergaderingen is al het werk dat er aan vooraf gaat en wat er na afloop nog allemaal moet gebeuren. Mensen komen onvoorbereid, hebben de agenda niet gekregen of niemand heeft de meest recente presentatie bij de hand.

De vergadering zelf is slechts één punt in een langere reeks interacties. We hebben behoefte aan een uitstekende gebruikservaring voor het gehele traject. Daarom heeft Cisco ‘Cisco Spark Meetings’ ontwikkeld. Door enkele van de populaire vergadermogelijkheden van Cisco WebEx toe te voegen, kan de vergadering in essentie worden uitgebreid met de tijd ervóór en erna. Hierdoor ontstaat een fundamenteel nieuwe manier van vergaderen. Dit is allemaal mogelijk dankzij een nauwe integratie van hardware, software, apps en de cloud. En doordat het wordt afgeleverd door het Cisco Spark-platform is de security en betrouwbaarheid op het niveau dat grote ondernemingen eisen.

Spark Depot app store

Cisco introduceerde eind 2016 ook al een nieuwe reeks van Spark collaboration tools tijdens de Cisco Partner Summit 2016 in San Francisco. De nieuwe tools met beter beeld en audiokwaliteit, zoals Spark Depot app store, werken in de cloud en kunnen samenwerken met bestaande on-premise omgevingen. Zo kunnen klanten in hun eigen tempo meer gebruik maken van cloud diensten zoals video conferentie zonder afscheid te nemen van hun legacy omgevingen.

Door: Witold Kepinski ism Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Software