Redactie - 14 augustus 2017

Datrium: innovatie die als maar door gaat

Datrium is geen onbekende voor de meeste van onze lezers die interesse hebben in data storage, cloud, containers en beheer. We hebben er al eens eerder over gecommuniceerd. Toch weet Datrium ons steeds weer te verrassen met interessante innovaties. Zo heeft men recent aangekondigd dat er een uitbreiding is voor zowel het DV-platform als de data cloud software met de nieuwe ondersteuning voor Red Hat Virtualization. Brian Biles (foto) CEO, en co-founder heeft een grootschalige introductie in Europa voor het fiscale jaar 2018 op de planning. Op dit moment zitten de klanten nog in de Verenigde Staten en Canada.

DVX Software 3.0 ondersteunt vanaf nu Red Hat Enterprise Linux servers en kernel virtual machines (KVM), net zoals er nu al ondersteuning is voor de VMware servers en de vSphere virtual machines (VMs). "De software kan beide omgevingen ondersteunen via een enkele Datrium DX-omgeving met een uniform dashboard. Inmiddels claimt Datrium al meer dan 160 deployments van het product", aldus Biles.

Interessant is volgens Biles is de slimme keuze voor storage waarbij kosten en baten in balans gebracht worden. "De rekeneenheden maken gebruik van lokale flash storage zodat alles lekker snel werkt, terwijl de data opgeslagen wordt op goedkopere, maar ook wat langzamere, secondaire opslagsystemen, de data nodes. Uiteraard is daarbij voorzien in always-on, erasure coding voor redundantie, globale de-duplication en compressie."

Infrastructuur

Een cruciale feature voor de Datrium oplossing is dat ze gebruik maken van wat ze zelf noemen “Blanket encryption”. Dit is een nieuw product dat zorgt voor een complete end to end encryptie over de hele infrastructuur en dus niet over een enkele host. Datrium software in de host encrypt de data waarna het in de hele keten encrypted blijft. Data encryption on host maakt gebruik van AEX XTS 256 encryptie met een 512 bit sleutel. Alle content wordt gecomprimeerd en de-duped voordat de encryptie wordt toegepast, aldus Biles.

Cloud

Datrium’s cloud datamanagementsoftware beschikbaar onder de naam Data Cloud, zorgt voor recovery en replicatie van Red Hat Virualization over alle nodes. DVX kan een Red Hat virtual machine terugzetten (restoren) net als de geritualiseerde diskdrives. Klanten zijn daarom niet verplicht een complete VM te vervangen en opnieuw te configureren als data hersteld wordt. Dit grote voordeel levert een aanzienlijke kosten en tijdbesparing op.

Containers

Naast al dit moois is ook ondersteuning voor statefull Linux containers en Docker volumes geïntroduceerd. Dit geldt zowel voor bare-metal als gevirtualiseerde implementaties. Dankzij deze technologie is end-to-end versleuteling en datamanagement voor elke individuele container mogelijk.  Datrium claimt ook dat een container volume die op een computer node gekloond wordt, direct op andere nodes gekopieerd kan worden.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!