Witold Kepinski - 18 september 2017

HP belicht Project Mars en HP Z VR Backpak tijdens IBC 2017

HP belicht Project Mars en HP Z VR Backpak tijdens IBC 2017 image

Het project Mars van HP slaat aan. HP’s Mars Home Planet is sinds augustus van start gegaan waarbij samen met partners het wereldwijde co-creatieproject “het leven op Mars” wordt vormgeven. Verschillende ontwerpers en developers zoeken elkaar op waarbij creatieve ontwerpen ontstaan zo meldt Gwen Coble, Directeur Workstations, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing bij HP EMEA. 

HP Mars Home Planet is een wereldwijd project dat met behulp van VR een beeld schetst van hoe Mars eruit zal zien met 1 miljoen bewoners. De gebouwen, voertuigen, boerderijen en kleding zijn allen aangepast aan het klimaat en de atmosferische uitdagingen. Het project bevordert werk dat oorspronkelijk voor 2030 uitgevoerd moest worden om de mogelijkheden voor een toekomst op Mars te kunnen realiseren door Fusion en National Aeronautics and Space Administration (NASA). Aanmelden voor Project Mars kan op deze link.

HP Booth A15 in Hal 5

HP en partners hebben ingenieurs, architecten, ontwerpers, artiesten en studenten bij elkaar gebracht om de toekomst van de mensheid samen te ontwerpen en te ervaren in VR. Er zijn al veel samenwerkingen ontstaan aldus Coble. HP en NVIDIA hebben samen met Autodesk, Fusion, Launch Forth, Technicolor, Unreal Engine en VIVE samengewerkt om HP Home Planet te starten. Tijdens de IBC 2017 beurs toont HP in de RAI Amsterdam op de HP Booth A15 in Hal 5 delen van het project.

HP Z VR Backpak

HP toont op IBC de nieuwe Z8, Z6 en Z4 workstations, displays en virtual reality oplossingen. HP begeeft zich sinds kort het gebied van virtual reality (VR). Hiervoor is een uiteenzetting van de strategie voor de zakelijke toepassingen van VR opgezet. Hiermee positioneert het zichzelf als een geschikte partner voor bedrijven die op zoek zijn naar concepten om werkprocessen te stroomlijnen, trainingen te verbeteren en een meeslepende klantervaring te realiseren.

Als onderdeel van deze strategie, toont HP op de IBC de eerste zakelijke draagbare VR PC: de nieuwe HP Z VR Backpack. De PC is gebouwd om het potentieel van VR tot leven te wekken. Op de stand van IBC 2017 is de backpack gratis uit te proberen waarbij de gebruiker terecht komt in een virtuele Mars. De ervaring lijkt net op deze video.

WK

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!