Rubrik wordt nu echt een succesverhaal

01-01-2018 | door: Hans Steeman

Rubrik wordt nu echt een succesverhaal

Het duurt altijd even voordat startups zichtbaar maken of ze het gaan redden. Het is uiteindelijk het onderscheidende vermogen en de kwaliteit van het product die bepalen of de klant het concept oppakt. Rubrik lijkt nu deze onzekere fase achter zich gelaten te hebben. Ze worden gezien als één van de succesverhalen in Silicon Valley en de groeicijfers onderstrepen dat.

Stralend staat de CEO en co-founder Bipul Sinha (foto) ons dan ook op zijn nieuwe kantoor in Palo Alto te woord. Zijn “kindje” telt inmiddels 650 medewerkers en ook financieel gaat het voor de wind. Er is geld bij de investeerders opgehaald in het kader van investeringsronde. Dat staat nog in depot. Sinha: “We hebben het operationeel niet nodig, maar het versterkt onze balans. Daar zijn klanten in geïnteresseerd. Een solide balans straalt vertrouwen uit”. De degelijkheid wordt ook onderstreept door het predicaat dat men een van de snelst groeiende bedrijven is. Maar voordat er kapers op de kust zijn voegt hij er een significant statement toe: “We zijn niet te koop, we willen ons verder ontwikkelen als een stabiele en degelijke zelfstandige onderneming.”

Sales

Om dat alles zeker te stellen trekt men maandelijks zo’n 45 nieuwe medewerkers aan, heeft net weer een nieuw kantoor betrokken (een kleine campus) in Palo Alto en na een persoonlijk gesprek van Sinha met Microsoft CEO Satya Nadella een cross-sell afspraak gemaakt. Microsoft promoot Rubrik in zijn sales catalogus als de backup- en archiveer specialist in de cloud. Een mooie aanvulling op Microsoft’s Azure propositie. Daarmee heeft Rubrik een stevige ondersteuning voor zowel on-premises als de publieke cloud. Voor elke klant de beste oplossing is het parool. De scale-out backup gaat naar de Rubrik hardware, de lange termijn backup en archivering naar de cloud. De cloud is daarmee een default standaard geworden. Ook het aantal bronnen waaruit backups en archieven voortkomen explodeert dagelijks. Het zijn niet langer vier of vijf bronnen, maar de databronnen duiken overal op. Koren op de molen van het verhaal.

Virtualisatie

Inmiddels is de backup- en archiveeroplossing van Rubrik bij versie 4.1 uitgekomen. Er is veel energie gestoken in het ondersteunen van meerdere virtualisatie platform zoals Microsoft Hyper-V en Nutanix AHV naast uiteraard VMware en natuurlijk de databases van Oracle. Ook de cloud oplossingen worden steeds breder gedragen, we zien dat ook terug bij Rubrik die nu garanderen dat producten zoals Microsoft Azure, Amazon Glacier, Google cloud en Amazon AWS. Voor elke cloud-omgeving een oplossing. De Oracle-databases zijn essentieel om in Europe goede voet aan de grond te krijgen, aldus John Koo de marketingdirecteur van Rubrik.

De support voor Oracle loopt via een Rubrik cluster met een volume database die toegang geeft tot multistream backups. Vervolgens kunnen dan de SLA-policies gedefinieerd worden via de recovery manager (RMAN). De feature ontwikkeling wordt nauw op de klantbehoefte afgestemd. Is er onvoldoende vraag dan doet men er niets mee. Vandaar dat support voor DB2 nog steeds niet ingevuld is, er is amper vraag uit de markt is het parool.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht