Microsoft koopt cloud storage specialist Avere Systems

04-01-2018 | door: Witold Kepinski

Microsoft koopt cloud storage specialist Avere Systems

Microsoft heeft zijn cloud aanbod versterkt door voor een onbekend bedrag Avere Systems over te nemen, een leverancier van krachtige NFS- en SMB-bestandsgebaseerde opslag voor Linux- en Windows-clients die worden uitgevoerd in cloud-, hybride en on-premises omgevingen. Avere zal Amazon Web Services (AWS) en het Google Cloud Platform blijven ondersteunen om klanten te behouden.

Avere gebruikt een combinatie van bestandssysteem- en cachingtechnologieën om de prestatievereisten te ondersteunen voor klanten die grootschalige computerbelasting uitvoeren. In de media- en entertainmentindustrie heeft Avere gewerkt met wereldwijde merken zoals Sony Pictures Imageworks, de animatiestudio Illumination Mac Guff en Moving Picture Company (MPC) om de productietijd en lagere kosten te verminderen in een wereld waarin innovatie en time-to-market belangrijker zijn dan ooit.

Datacenters

Computergebruik met hoge prestaties stopt hier echter niet. Klanten in de biowetenschappen, onderwijs, olie en gas, financiële dienstverlening, productie en nog veel meer zoeken steeds vaker naar dit soort oplossingen om hun bedrijven te transformeren, aldus Microsoft. De Library of Congress, Johns Hopkins University en Teradyne, een ontwikkelaar en leverancier van automatische testapparatuur voor de halfgeleiderindustrie, zijn voorbeelden waarin Avere heeft geholpen de prestaties en capaciteit van datacenters te schalen en de plaatsing van infrastructuur te optimaliseren.

Storage

"Door de storage-expertise van Avere samen te brengen met de kracht van de cloud van Microsoft, profiteren klanten van innovaties waarmee de grootste en meest complexe high-performance workloads in Microsoft Azure kunnen worden uitgevoerd. We verwelkomen Avere graag bij Microsoft en kijken uit naar de impact die hun technologie en het team zullen hebben op Azure en de klantervaring", aldus Jason Zander, Corporate Vice President van Microsoft Azure.

Cloud

CEO Ronald Bianchini (foto) van Avere Systems formuleerde eerder in een gesprek met Dutch IT-channel zijn aanbod kort en bondig: "Wij helpen bedrijven om de cloud te integreren en er zo optimaal en probleemloos mogelijk gebruik van te maken.”

In essentie weet Avere Systems cloud storage zo te ontsluiten dat het als een schaalbare NAS aan de enterprise storage wordt gekoppeld, aldus Bianchini: "De aldus gecreëerde schaalbare storage omgeving maakt het voor bedrijven mogelijk dynamisch om te gaan met de (tijdelijke) behoefte aan opslagcapaciteit. Een NAS vanuit de cloud is het parool! Avere Systems zorgt ervoor dat met behulp van een filesystem een schaalbare NAS-omgeving aan het datacentrum wordt gekoppeld, waarbij de toegevoegde opslagcapaciteit in de eigen omgeving (on-premises) of in de cloud (privaat en public) kan zitten. Een lokale SSD-storage wordt dan als write back cache gebruikt."

Amazon en Google

De deal zal waarschijnlijk in de komende maanden worden afgerond. Verwacht wordt dat het Avere team aan blijft, en dat ze hun kantoor in Pittsburgh kunnen houden. Hoeveel geld Microsoft neertelt is niet gekend. Avere is opgericht in 2008 en werd tijdens zijn recentste investeringsronde, in maart vorig jaar, geschat op 86 miljoen dollar. Microsoft haalt met Avere in ieder geval een unieke technologie binnen waarop ook spelers als Amazon en Google aasden (Google was een van de investeerders in de voorbije kapitaalsronde).

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud