Stand van Maverick op de ISE weer ontzettend in trek

14-02-2018 | door: Redactie

Stand van Maverick op de ISE weer ontzettend in trek

Nu de ISE 2018 beurs in Amsterdam RAI haar deuren gesloten heeft, kan de organisatie terugkijken op een geslaagde editie. Het was weer ontzettend druk op ’s werelds grootste AVsystems show ter wereld. Dutch IT-Channel was onder meer op de stand van Tech Data Maverick waar het ook permanent druk was. In het gesprek dat we hadden met de divisiemanager Roel Mendel (foto) ging het vooral over de vraag wat ICT-resellers aan kansen hebben met de verkoop en installatie van interactieve schermen. 

Unified Communications

Dat de ISE, ’s werelds grootste AV Systems show te wereld, in Amsterdam wordt georganiseerd is met name voor veel ICT-resellers nog een tamelijk onbekend gegevens. Wat veel ICT-ers namelijk niet weten is dat het op ISE naast AV ook voor een steeds groter gedeelte draait om Unified Communications en Collaboration. Naast de speciale UC-hal is er eigenlijk door de gehele beurs heen -die de totale RAI beslaat - wel aandacht voor het domein UC. Dan gaat het met name om de hardware zoals interactieve digiboards, videocamera’s, projectoren, headsets, deskphones en conference systems. Ook aan de softwarekant worden er enorm veel UC-tools aangeboden, die helpen om deze tijd van digitale communicatie samenwerken op fysieke afstand te optimaliseren.

Maverick

Het Tech Data dochter bedrijf Maverick, specialist in AV-equipment, had een grote stand op de ISE die alle dagen zeer druk bezocht was. Op de vraag wat Maverick is en doet antwoordt Roel Mendel: “Maverick is specialist in de distributie van AV en UC hardware, software en services. In de nieuwe wereld van AV draait het om nieuwe technologieën, samenwerking, integratie en interactiviteit. Hierdoor ervaren wij dat het steeds belangrijker is om kennis van zowel AV als IT in huis te hebben. In deze opkomende markt van AV die gelinkt is aan IT voelt Maverick zich perfect thuis en is de integratie met Tech Data ook een groot pluspunt. De ISE is voor ons de perfecte plek om te tonen wat we allemaal in huis hebben.”   

AV en IT komen samen

Op de stand van Maverick, met als thema Connected Meetings,  was de aandacht vooral gericht op de drie grootste platformen die momenteel in opmars zijn in de vergaderkamers: Het Microsoft O365 platform met de Microsoft Surface Hub en diverse Skype Room System (SRS) oplossingen van o.a. Logitech en Crestron het Google G-Suite platform met de Google Jamboard en Hangout meet Hardware oplossing en het Cisco Spark platform met de Cisco Sparkboard en Spark Room Kit.

Roel Mendel antwoordt op de vraag welke van de drie resellers het beste kunnen verkopen: “Dat hangt maar net af van waarop een organisatie gewend is te werken of op gestandaardiseerd is. Het belangrijkste is dat de vergaderzaal niet meer wordt overgeslagen door de ICT-reseller, maar wordt meegenomen in de totale oplossingen die er worden aangeboden. AV wordt daarbij steeds meer IT, aangezien alle devices worden aangesloten op het internet en andere systemen. Er worden steeds meer kantoren afgeleverd met huddle-rooms waarin meetings met collega’s of partners worden gehouden die zich elders bevinden. Dat is efficiënt en bespaart veel reiskosten. Samenwerken, daar draait het allemaal om. Wij maken er bij Maverick ook veel gebruik van. En resellers kunnen met deze producten, met daarbij het advies en de installatie een leuke marge maken. Ook dat speelt uiteraard een factor van belang om hier mee aan de slag te gaan. Wij helpen resellers graag op weg. In ons kantoor in Bodegraven hebben we ook permanente demo-opstellingen staan met alle drie de platformen. Kom ook daar gerust eens langs om de producten en de verschillen te ervaren. Iedereen is welkom.”

AV wordt IT

Bekijk op de link het video interview met Roel Mendel op de Tech Data Maverick stand tijdens ISE 2018.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility