Pure Storage groeit in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

16-03-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Pure Storage groeit in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

Pure Storage blijft groeien in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Tot de nieuwe klanten behoren Reynaers Aluminium, Grant Thornton Ireland, UnternehmerTUM, Banca Popolare di Sondrio, First Abu Dhabi Bank en Picard.

Pure Storage is onlangs door IDC als Leader opgenomen in de IDC MarketScape Worldwide All-Flash Array 2017 Vendor Assessment. De groei van het bedrijf wordt gestimuleerd door de vraag naar dynamische en toekomstgerichte datacentrische bedrijfsstrategieën en technologische vernieuwing. De technologie achter Pure’s FlashBlade (specifiek gebouwd voor analyse) en zijn vlaggenschip FlashArray stelt klanten in staat hun data benutten om informatie te genereren en hun business te verbeteren.

Fundament voor innovaties

Pure heeft organisaties in EMEA geholpen om het fundament te leggen voor ingrijpende innovaties, gebaseerd op nieuwe data-gedreven technologieën zoals kunstmatige intelligente en machine learning. Deze disruptieve technologieën moeten ondersteund worden door een solide infrastructuur. Zo’n infrastructuur is noodzakelijk voor het garanderen van data agility, snelheid, efficiency en uiteindelijk zakelijk succes. Pure Storage helpt organisaties hiermee.

James Petter (foto), Vice President EMEA van Pure Storage: “De afgelopen 12 maanden waren zeer bijzonder voor ons. Slechts acht jaar na de oprichting van het bedrijf hebben we een omzet van meer dan 1 miljard dollar behaald! Dat is net zo snel, of sneller nog dan ieder ander groot technologiebedrijf. Ook hebben we voor het eerst een kwartaal met winst afgesloten. Dit is gelukt dankzij nieuwe klanten in uiteenlopende sectoren, van sport tot gezondheidszorg en van financiële dienstverlening tot overheden.”

'Enorme tijdwinst'

Reynaers Aluminium uit België ontwikkelt en verkoopt kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame aluminium oplossingen voor onder meer ramen en deuren. Sascha De Cuyper, ICT Infrastructure Engineer: “De aanschaf van Pure Storage FlashArray met de Active Cluster heeft ons een enorme tijdwinst opgeleverd. Deze implementatie duurde slechts vijf dagen, zonder enige downtime. Dit is cruciaal omdat we altijd online moeten zijn. Belangrijker nog: dankzij de overstap naar Pure Storage kosten het opslagbeheer en -onderhoud ons nu nog maar zeer weinig tijd ten opzichte van voor de migratie. Daardoor hebben we nu alle ruimte om ons te concentreren op datamanagement.”

Grant Thornton, de snelst groeiende dienstverlener van Ierland, gebruikt Pure Storage FlashArray voor de ondersteuning van zijn zakelijke en financiële diensten. Sean Walsh, Senior System Administrator bij Grant Thornton Ireland: “Na een marktverkenning kwamen we tot de conclusie dat wat betreft technische performance er niets boven Pure Storage gaat. We merken nu dat door de eenvoud van de arrays niet alleen het beheer veel minder tijd kost, maar ook dat de gebruikersbeleving verbetert. Onze IT-operatie verloopt nu absoluut naadloos.”

Bottlenecks verdwenen

Picard, Frankrijks grootste leverancier van diepvriesproducten, koos Pure Storage FlashArray om sneller zakelijke inzichten te krijgen en voor het verbeteren van de klantbeleving binnen zijn netwerk van 920 winkels. Ismaël Simoes, CTO van Picard: “Dankzij Pure’s Evergreen Storage-oplossing kunnen we onze arrays volledig upgraden zonder verstoring of downtime. Daarnaast profiteren we nu van een 4:1 datareductie, waardoor de performance bottlenecks zijn verdwenen en de prestaties van onze applicaties met 80% zijn verbeterd. Buitengewoon indrukwekkend.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage