Witold Kepinski - 25 april 2018

SAP cloud en HANA business groet stevig door

SAP is goed begonnen aan het jaar dankzij meer vraag naar zijn cloud software zoals as a services. Door de sterke euro stond de verkoop onder druk. In de eerste drie maanden haalde SAP een omzet van 5,26 miljard euro, iets minder dan een jaar geleden. Exclusief vertalingseffecten als gevolg van de sterke euro, zouden de inkomsten echter met negen procent zijn gestegen.

De gecorrigeerde operationele winst voor speciale posten werd in de valuta aangepast met 14 procent tot 1,24 miljard dollar. De operationele marge steeg tot 23,5 procent (vorig jaar: 22,7 procent). Als gevolg hiervan waren het bedrijfsresultaat en de marge iets beter dan verwacht.

Het gaat goed met de SAP cloud business. De cloud omzet stijgt snel (18 procent) die voor het eerst in een kwartaal 1 miljard euro overschrijdt. Nieuwe cloud orders liggen 25 procent hoger bij constante valuta bovenop een uitzonderlijk vorig jaarkwartaal

Het digitale kernmomentum gaat volgens SAP verder met meer dan 8300 S / 4HANA-klanten, 43 procent meer dan een jaar geleden.

SAP verhoogde ook de prognoses voor de omzet in het lopende jaar als gevolg van de overname van Callidus. Callidus Software is marktleider op het gebied van lead to money systemen, waaronder sales performance management en CPQ (configure, price, quote). De producten van CallidusCloud worden toegevoegd aan het SAP Hybris cloud portfolio en stelt SAP in staat een end-to-end intelligent customer experience pakket te bieden.

Verder gaat SAP actiever concurreren in de cloud CRM markt met Salesforce. Hiervoor komt SAP begin juni met een nieuwe aankondiging tijdens SAPPHIRE in Orlando. Klanten worden als voorzien van de SAP Hybris Cloud For Customer. maar SAP gaat dit verder uitbouwen.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!