Windows 10 migratie blijft driver voor vraag naar zakelijke PC's in 2019

21-09-2018 | door: Witold Kepinski

Windows 10 migratie blijft driver voor vraag naar zakelijke PC's in 2019

De wereldwijde pc-markt zal volgens onderzoeksbureau Canalys in 2019 enigszins herstellen, waarbij de verzendingen van desktops, notebooks en two-in-ones na een periode van zeven jaar achteruitgang 0,3% bedragen. APAC zal een belangrijke drijfveer zijn als de industrie zich naar de regio wendt met het oog op de dalende vraag in Europa en China. Pc-zendingen naar Azië / Pacific halen die tegen 2021 in West-Europa in.

"Windows 10 refresh blijft de belangrijkste driver voor de commerciële vraag naar pc's in 2019", zegt Canalys Chief Analyst Alastair Edwards. "Dit zal worden ondersteund door sterke economische prestaties en bedrijfsuitgaven in de Verenigde Staten, de grootste pc-markt ter wereld, evenals een voortdurende wereldwijde duw om te upgraden in verband met verhoogde IT-beveiligingsproblemen. Bovendien zal 2019 waarschijnlijk leiden tot een versoepeling van beperkingen in de toelevering van onderdelen die de industrie onlangs hebben geplaagd. Intel en haar partners hebben toegegeven dat een strakke voorraad van 14 nanometer-processors pc-verzendingen dit jaar zal vertragen, terwijl DRAM-tekorten tegen het einde van 2018 zullen afnemen, met de effecten volgend jaar merkbaar. De vraag naar Pent-Up van dit jaar zal de groei in 2019 stimuleren, omdat deze problemen zijn opgelost. "

Service

Het kanaal heeft dit jaar aanzienlijk geprofiteerd van de vernieuwing van Windows 10 in de commerciële ruimte, zowel in termen van productverkoop, maar ook via lucratieve professionele service mogelijkheden rond Windows 10-migratie. Dit gaat door tot in de eerste helft van 2019. De realiteit is echter dat dit niet voor altijd zal duren. Na een indrukwekkende commerciële groei dit jaar, zal het handhaven van hetzelfde niveau moeilijker worden, met name tegen het einde van 2019. De meest succesvolle kanaalpartners zullen zich richten op het genereren van inkomstenstromen van hogere waarde rond pc's, niet alleen in consulting, maar in beheerde desktop en abonnement services voor applicaties en beveiliging, leidend tot meer winstgevende zakelijke en sterkere klantrelaties. Een Canalys-enquête onder channel partners benadrukt bijzonder optimisme in Azië.

Gaming

"Asia Pacific gaat van kracht naar kracht en wint aan belang voor de wereldwijde pc-leveranciers in zowel de consumenten- als commerciële segmenten", zegt Canalys Analyst Ishan Dutt. "De ontwikkelde markten van de regio, zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Japan en Zuid-Korea, bieden groei in opkomende segmenten, zoals gaming, Chromebooks en altijd verbonden pc's, terwijl de opkomende economieën een hotspot blijven voor pc-groei. De bloeiende dienstverlenende sectoren in de opkomende markten van India, Indonesië, de Filippijnen en Thailand zullen blijven groeien voor pc's. De start-upcultuur in deze markten heeft het MKB op de voorgrond geplaatst, waarbij pc-leveranciers zijn overgestapt op OPEX-gebaseerde modellen die helpen de kosten te beheersen. Vanwege het enorme aantal van dergelijke bedrijven en hun veelzijdige computervereisten, die variëren van pc's tot servers tot cloud,

Terug naar nieuws overzicht
Hardware