Witold Kepinski - 12 oktober 2018

New Relic koopt Belgische container en microservices specialist CoScale

New Relic koopt Belgische container en microservices specialist CoScale image

New Relic, leverancier van realtime inzichten voor door software aangestuurde bedrijven, verwerft voor een onbekend bedrag technologie- en teamleden van het Belgische CoScale, een specialist in kubernetes container monitoring en microservices. CoScale is onlangs door Gartner benoemd als een "Cool Vendor in Performance Analysis; Analytics en containers.

New Relic en het CoScale-team onder leiding van medeoprichters Stijn Polfliet en Frederick Ryckbosch, delen volgens betrokken partijen een gezamelijke visie om moderne softwareteams moderne architecturen te helpen bewaken. "Dit is een natuurlijke fit voor New Relic, omdat we het groeiende aantal bedrijven willen helpen dat softwarearchitecturen met containers en microservices gebruikt". Dat blijkt ook uit een onderzoek van Gartner. In het Gartner Competitive Landscape: Container Management Software onderzoek staat dat Enterprise-organisaties van plan zijn in de komende jaren gecontaineriseerde applicaties in productie te verhogen. Uit een peiling tijdens een Gartner-evenement in december 2017 bleek dat 78% van plan was om containers in productie te nemen in de komende 24 maanden, vergeleken met 19% op dat moment.

Containers

De capaciteiten en ervaring van CoScale in voortdurende innovaties worden opgenomen in het New Relic-platform, met name New Relic Infrastructure. "We kijken uit naar het talent, de ervaring en de expertise van het team met het monitoren van moderne software-architecturen, met name containers, microservices en Kubernetes, geoptimaliseerd voor grote en dynamische productieomgevingen. Ze vormen een geweldige aanvulling op de teams die werken aan New Relic Infrastructure. Met deze extra teamleden en technologie verdubbelen we onze investering in het monitoren van workloads die draaien op Kubernetes, wat de de facto standaard is geworden voor het orkestreren van gecontaineriseerde applicaties. New Relic bewaakt al Kubernetes, Google Kubernetes Engine (GKE ), Amazon Elastic Container Service voor Kubernetes (EKS ), Microsoft Azure Kubernetes Service (AKS) en RedHat Openshift -en we zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe teamleden ons zullen helpen onze mogelijkheden uit te breiden in deze gebieden. CoScale is toonaangevend in het leveren van krachtige container-native monitoring voor Docker, Kubernetes en OpenShift, waardoor de container volledig zichtbaar is in productieomgevingen. We verwachten dat de technologie New Relic verder zal helpen om DevOps te bedienen", zo meldt New Relic.

Applicaties en Infrastructuur monitoren

CoScale CEO Stijn Polfliet (foto)zegt over de overname: "De visies van New Relic en CoScale zijn opmerkelijk goed op elkaar afgestemd, dus ons team is verheugd dat we lid worden van New Relic en onze reis voortzetten om bedrijven te helpen sneller te innoveren door hen inzicht te geven in de prestaties van hun moderne architecturen. Fred en ik hebben het gevoel dat dit zo'n spannende tijd en ruimte is om op deze markt te zijn, en we zijn zeer verheugd over de samenwerking met het geweldige team van New Relic, de leider in het monitoren van moderne applicaties en infrastructuur. "

CoScale mede-oprichter en CTO Frederick Ryckbosch: "Key CoScale-teamleden zullen zich bij New Relic voegen en verhuizen naar ons Europees Ontwikkelingscentrum in Barcelona, ??Spanje , dat volgens het bedrijf onze groeiende voetafdruk in Europa verder zal versterken. Het CoScale-team zal New Relic Infrastructure en onze bredere inspanningen helpen ondersteunen om teams te helpen bij het volgen van moderne architecturen."

Developers

New Relic heeft eerder het New Relic Developer programma aangekondigd, een nieuw initiatief dat het klant- en partnerecosysteem van het bedrijf mogelijk maakt om hun innovatie te versnellen. 

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!