Redactie - 06 april 2019

Strukton en Centric hebben vertrouwen in deskundigheid Rian van Rijbroek

Strukton en Centric hebben het volste vertrouwen in de deskundigheid van (zelfbenoemd) cyberexpert Rian van Rijbroek zo meldt de website van Strukton. De verklaring komt na diverse berichten over een rechtszaak tussen Centric en Strukton baas Gerard Sanderink en zijn voormalig (zaken) partner Brigitte van Egten. Rian van Rijbroek heeft nu een invloedrijke rol binnen het zakenimperium van Centric en Oranjewoud eigenaar Gerard Sanderink

Strukton meldt op zijn website:

"In de media zijn deze week berichten verschenen naar aanleiding van een kort geding dat Brigitte van Egten had aangespannen tegen Gerard Sanderink. In deze berichten wordt gesteld dat Rian van Rijbroek hier een rol in speelt. Dit is niet het geval. Het betreft een geschil tussen Brigitte van Egten en Gerard Sanderink. Ook wordt in de media gesteld dat Rian van Rijbroek een rol zou hebben in het vertrek van twee topmanagers binnen de bedrijven van Gerard Sanderink. Gerard Sanderink is bezig de organisatie binnen Centric te verbeteren. Inherent daaraan is dat er wijzigingen plaatsvinden in het management. Het managementteam van zowel Strukton als Centric hebben het volste vertrouwen in de deskundigheid van Rian van Rijbroek. Zij betreuren het ten zeerste dat de naam van Rian van Rijbroek in negatieve zin genoemd is in de media met betrekking tot de hierboven genoemde procedure.

Nieuwe stichting
Zoals in de berichtgeving in de media te lezen, heeft Gerard Sanderink een nieuwe stichting opgericht, stichting Technology & Cybersecurity Gerard Sanderink. Deze stichting is opgericht met het oog op de continuïteit van zijn ondernemingen en het stimuleren van jonge talentvolle studenten uit Twente door het verstrekken van beurzen. Daarnaast richt de stichting zich op zowel hoogwaardige technologie als cybersecurity. Het belang van cybersecurity blijkt steeds groter te worden, zoals ook beschreven door Rian van Rijbroek in het boek “Unhacked” met nawoord van prof. Dr. Ben van Lier CMC. Er gebeurt in de wereld steeds meer op digitaal gebied, zowel in het werk als privé. Enerzijds maakt dit het leven gemakkelijker. Anderzijds zitten hier risico’s aan. Door de snelheid van technologische ontwikkelingen, staat onze digitale voordeur steeds vaker wagenwijd open. En dat biedt mogelijkheden voor cybercriminaliteit. Wij zullen ons samen met de stichting Technology & Cybersecurity Gerard Sanderink inspannen om cybercriminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen c.q. zoveel mogelijk te bestrijden."

Update: De NOS meldt dat Rian van Rijbroek nog nooit bij de AIVD heeft gewerkt.

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!