Espresso gridpoint levert virtuele machines met een GPU
10-12-2019 | door: Redactie

Espresso gridpoint levert virtuele machines met een GPU

Espresso gridpoint levert sinds kort ook virtuele machines met een GPU in plaats van een CPU. Een uniek aanbod, dat kansen biedt voor alle drie de type partners die de IaaS-leverancier bedient, legt directeur Marga Reuver  uit.

Espresso gridpoint levert nu, gebaseerd op Nvidia, ook virtuele machines die geen CPU (Central Processing Unit) maar een GPU (Graphics Processing Unit) bevatten. Een GPU is een grafische processor voor videotaken. Het is oorspronkelijk ontworpen voor gamecomputers, maar de GPU wordt meer en meer gezien als een cruciaal ingrediënt bij moderne toepassingen in de wetenschap en de zakelijke IT. "GPU's zorgen, simpel gezegd, voor veel extra rekenkracht. Ze maken high performance computing mogelijk", vertelt Reuver. "En die extra rekenkracht komt van pas bij toepassingen zoals Internet of Things (IoT), machine learning en artificial intelligence. Voor verschillende eindgebruikers en sommige businesspartners is een CPU niet meer voldoende."

Behalve de extra rekenkracht wordt het met de GPU's voor partners van Espresso gridpoint ook mogelijk om een grafische werkplek te bieden aan met name CAD-CAM-gebruikers. De GPU's zijn in te passen binnen de drie diensten die Espresso gridpoint levert: het virtuele datacenter, de private label virtuele desktop infrastructuur en de losse werkplek. "Alle opties die we aanbieden zijn nu ook mogelijk in combinatie met een GPU", verduidelijkt Reuver.

Lees hier verder.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud