Redactie - 20 december 2019

Espresso gridpoint gelooft in toekomst van high performance computing

In de wereld van technologische ontwikkelingen wordt snelheid steeds belangrijker, omdat reguliere computers data niet snel genoeg kunnen verwerken. Marga Reuver (foto), directeur van Espresso gridpoint, gelooft daarom in de toekomst van high performance computing. "Ik geloof erg in de high performance cloud. Er lopen nu naast elkaar gesprekken over een paar bijzondere nieuwe initiatieven. Ik zou er graag meer over naar buiten brengen, maar zover is het nog niet. Maar het wordt echt supergaaf."

Reuver ziet dat onder andere in de CAD-CAM-wereld de high performance cloud snel aan populariteit wint. "Lange tijd zijn zij vrij conservatief geweest, maar nu zijn ze echt aan het versnellen. Voor de wereld van industriële automatisering geldt dat precies hetzelfde. De ontwikkelingen op het gebied van IoT, machine learning en artificial intelligence zijn de stuwende kracht voor die innovatie. Daardoor is de acceptatie van de high performance cloud sneller gegaan. Dat is noodzakelijk om die technologieën goed te laten landen."

Voor partners biedt het aanbod van Espresso gridpoint een perfecte kans om de CAD-CAM-industrie te veroveren. "Twee van onze businesspartners zijn daarin nu succesvol. Eén daarvan had daarin nog geen achtergrond. Ze zijn er vol ingedoken."

Lees hier verder.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!