Waarde van fusies en overnames in Israël is licht gedaald
02-01-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Waarde van fusies en overnames in Israël is licht gedaald

De waarde van fusies en overnames in Israël daalde in 2019 met zes procent tot 20,4 miljard dollar. Het aantal deals steeg met 34 procent steeg tot 166. De tech sector neemt bijna de helft van de overname waarde voor zijn rekening zo meldt Reuters op basis van een rapport van Price Waterhouse Coopers (PWC).

De high tech leidde het segment met 9,1 miljard dollar aan dealwaarde. Nvidia kondigde in maart 2019 de overname van het Amerikaans-Israëlische Mellanox over voor 6,9 miljard dollar. Daarmee is het de grootste overname ooit voor de producent van grafische kaarten.

Intel kocht in december 2019 de Israëlische AI chip specialist Habana Labs voor twee miljard dollar. De overname versterkt het kunstmatige intelligentie (AI) portfolio van Intel en versnelt zijn inspanningen in de opkomende, snelgroeiende AI-siliciummarkt, waarvan Intel verwacht dat het tegen 2024 meer dan 25 miljard dollar zal bedragen.

Baring Private Equity Asia uit Hong Kong kocht in 2019 Lumenis, aanbieder van tech healthcare toepassingen voor andere gynaecologie en urologie.

De Israëlische M & A markt vertoont geen tekenen van vertraging aldus PwC Israel.

Lees ook op Forbes over de top-5 Israelische tech voorspellingen van 2020.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware