Redactie - 04 februari 2020

MKB staat bloot aan veel aanvallen

MKB staat bloot aan veel aanvallen image

Onderzoek van het Ponemon Institute over 2019 laat zien dat 66% van het MKB een cyberaanval te verduren heeft gekregen in de laatste 12 maanden en dat 63% dataverlies heeft geleden. Alle reden om te zorgen voor een goede back-up.

Het goede nieuws is dat de houding bij MKB-bedrijven van ‘dat overkomt alleen anderen’ aan het veranderen is. “Maar tegelijkertijd zien we dat men vaak niet over de juiste oplossingen beschikt om alles goed te beveiligen en te beschermen”, zegt Sabine Schilg, VP, SMB & Consumer Sales EMEA bij OpenText.

Zij wijst erop dat het belangrijk is er in elk geval voor te zorgen dat de data beschermd worden met zowel cybersecurity als back-up en recovery oplossingen om de bedrijfscontinuïteit te garanderen en gegevensverlies te beperken. De Carbonite producten maken dit samen met de Webroot producten mogelijk. “We richten ons met name op de bescherming van de endpoints zoals smartphones, laptops, desktops en ook servers. De kracht ligt in de combinatie van beveiliging aan de ene kant en bescherming van de data aan de andere kant om zo min mogelijk schade te ondervinden als er onverhoopt toch iets gebeurt.”

Lees op deze link het hele interview met Sabine Schilg.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!