Insight boekt meer omzet dankzij overname PCM

Ken Lamneck, ceo Insight

14-02-2020 | door: Witold Kepinski

Insight boekt meer omzet dankzij overname PCM

Insight Enterprises rapporteert zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar eindigend op 31 december 2019.

De netto-omzet steeg met 31 procent jaar op jaar tot 2,3 miljard dollar voor het vierde kwartaal en 9 procent jaar op jaar tot 7,7 miljard dollar voor het volledige jaar. De omzet nam vooral toe dankzij het overgenomen PCM.

De brutowinst steeg jaar op jaar met 33 procent tot 338 miljoen dollar voor het vierde kwartaal en 15 procent op jaarbasis tot 1,1 miljard dollar voor het hele jaar.

"De focus van het team op het verbeteren van de productmix en het uitbreiden van ons dienstenaanbod zorgde voor een snellere groei van de brutowinst dan de omzet, jaar na jaar, en verbeterde de brutomarge tot 14,7%, een nieuw record voor het bedrijf", aldus Lamneck. "De omzetgroei en brutomarge-uitbreiding in combinatie met voortdurende kostendiscipline zorgden voor een vierde opeenvolgende jaar van groei met dubbele cijfers in gecorrigeerde operationele winst", aldus ceo Ken Lamneck (foto).

De koers van het aandeel Insight is meer dan 10 procent gedaald omdat de resultaten niet aan de verwachtingen voldeden. Dat kwam met name door de lagere hardwareverkopen aan zakelijke klanten.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware