Gerard Sanderink treedt terug bij Centric

Gerard Sanderink

Gerard Sanderink treedt terug bij Centric

Louis Luijten

Gerard Sanderink treedt terug bij Centric

04-01-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Gerard Sanderink treedt terug bij Centric

Gerard Sanderink heeft zijn bestuurlijke taken bij Centric neergelegd. Louis Luijten, non-executive boardmember van Centric, neemt zijn rol over als voorzitter van de one-tier board. Gerard Sanderink heeft ook zijn bestuurlijke taken bij Oranjewoud N.V., Antea Group en Strukton Groep neergelegd. De Raad van Commissarissen van Oranjewoud N.V. zal binnen haar bevoegdheden acteren om tot een passende invulling van de opengevallen posities te komen. 

Aanleiding voor het terugtreden is de ontstane onrust rond zijn persoon. Sanderink vindt deze commotie niet in het belang van het bedrijf Centric en wil met deze stap rust creëren.

De komende periode zal er gezocht worden naar een derde non-executive boardmember van Centric, om de one-tier board te complementeren. Verder deelt Centric mee dat zij terugkijkt op een jaar met financiële resultaten conform de verwachtingen.

De onrust is ontstaan door het recent gedrag van Gerard Sanderink, eigenaar van Centric dat veel IT zaken doet met overheidsinstellingen. Recent heeft Sanderink een politie inspecteur en deurwaarder bedreigd waarbij hij bewijsmateriaal rond een rechtszaak met zijn ex-vriendin liet wissen.  

In de Tweede Kamer werden daarna door CDA Kamerleden Kamervragen gesteld of het wel slim is dat De Nederlandsche Bank diensten van Centric moet blijven gebruiken. 

Verder zijn er vragen over de rol van zelfbenoemd cybersecurity expert Rian van Rijbroek die nu een invloedrijke rol binnen het zakenimperium van Centric en Oranjewoud eigenaar Gerard Sanderink heeft.

Terug naar nieuws overzicht