Redactie - 10 maart 2022

De Nederlandsche Bank ziet af van verlenging contract met Centric

De Nederlandsche Bank ziet af van verlenging contract met Centric image

De Nederlandsche Bank (DNB) ziet af van een optie tot het verlengen van haar vierjarige contract met Centric. Dit contract loopt op 1 april 2023 af. Centric verzorgt op dit moment de ICT-dienstverlening van DNB.

In een reactie aan de redactie van Dutch IT Channel bevestigt de DNB het besluit. "Het huidige contract met Centric loopt volgend jaar af. DNB heeft besloten een nieuwe aanbesteding uit te schrijven omdat we – gezien onze digitale ambitie - het maximale uit de markt willen halen. De aanbesteding wordt in het tweede kwartaal van dit jaar in de markt gezet. Centric kan inschrijven op de nieuwe aanbesteding, evenals andere partijen", aldus een woordvoerder.

Onrust

Het is al langer onrustig rondom Centric en diens eigenaar Gerard Sanderink. Zo moest Sanderink in maart 2021 diverse beschuldiging aan het adres van zijn ex-partner Brigitte van Egten rectificeren op de website van Centric. Van Egten was eerder directeur van twee bedrijven die eigendom zijn van Sanderink. Ook meldde Tubantia eerder op basis van eigen onderzoek dat IT-dienstverlener Centric en bouwbedrijf Strukton, eveneens eigendom van Sanderink, deels in handen zijn gekomen van zijn vriendin Rian van Rijbroek. Centric ontkent dit en stelt dat de berichtgeving van Tubantia onjuist is.

Het contract van DNB met Centric stamt nog van voor de onrust die rondom het bedrijf is ontstaan. De woordvoerder van DNB gaat niet in op onrust rondom Centric en Sanderink.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!