Veeam biedt bescherming voor Microsoft Office 365 en Windows & Linux servers
23-03-2017 | door: Dick Schievels
Deel dit artikel:

Veeam biedt bescherming voor Microsoft Office 365 en Windows & Linux servers

Veeam vierde in 2016 zijn tienjarig bestaan en ligt met zijn data protection business volledig op koers. Dat was in één zin samengevat de boodschap van Lodewijk van Klaveren (Manager Channels Benelux) tijdens de onlangs (9 maart) gehouden vijfde editie van de Nederlandse Veeam Partner Summit. En tussen de vliegtuigen van het Aviodroom te Lelystad, op de bodem van waar ooit de Zuiderzee regeerde, kregen ook de aanwezige partners substantiële groeimogelijkheden voorgeschoteld.

Onze klanten werken steeds meer met datacenters die ‘always-on’ moeten zijn, 24 x7 altijd beschikbaar, aldus Lodewijk van Klaveren (foto) tijdens zijn openings-keynote. “Wij leveren dat: Availability for the Always-On Enterprise!” En Veeams resultaten mogen er zijn, houdt hij de in de zaal  verzamelde ProPartners voor. “Veeam heeft jaren geleden reeds aangekondigd in 2018 een One Billion Dollar Company te zullen zijn, en dat gaat ook echt gebeuren!”

Veeam Software realiseerde het afgelopen jaar in de Benelux overall gezien een groei van dik 23 procent. In de Nederlandse backup-markt – zo toont onderzoek van Computer Profile aan – nestelde het bedrijf zich in 2016 zelfs aan kop. Het wil nu hard doorgroeien, onder andere met Backup & Archivering voor cloud-omgevingen zoals Microsoft Office 365, en Veeam Agents voor Windows- en Linux-serverplatformen. “Veeam Agents for Windows & Linux biedt een unieke kans om alle klanten die in het verleden hebben geïnvesteerd in Veeam, nu ook dat deel van hun organisatie dat nog op fysieke infrastructuur is gebaseerd, met Veeam te bedienen.” Ook ziet Van Klaveren volop groeikansen voor de Veeam-oplossingen die in samenwerking met server- en storage-leveranciers zoals HPE, Cisco, Dell EMC, NetApp en andere partijen in de markt worden gezet.

Cloud superbelangrijk

Partners werden verder warm gemaakt voor het Cloud Connect 2.0-programma, een extensie van Veeam Cloud Connect, waarbij zij data protection services aangereikt krijgen van Veeam, VAR’s en duizenden cloud providers. “Cloud is superbelangrijk voor ons. Als je als partner vandaag de dag nog geen beslissing hebt genomen wat je met je cloud-business gaat doen, dan loop je een beetje achter de feiten aan”, waarschuwde Van Klaveren.

Enterprise in het vizier

Voor 2017 staat er voor ons dus een ‘hyper growth’ op het programma, onderstreept hij even later nog eens. “Dat betekent dat Veeam met nieuwe producten, en aangevuld met nieuwe medewerkers, nieuwe markten gaat aanboren. Wij willen dat heel graag met bestaande partners doen, maar ook met nieuwe partners die in Veeam geïnteresseerd zijn.”

Wat die nieuwe markten betreft, richt Veeam zijn pijlen het komend jaar met name op het Enterprise-segment. En dat kan nu ook, aldus Van Klaveren: “Groei voltrekt zich niet onopgemerkt. Dat blijkt wel uit de staatjes van onderzoeksbureaus als Gartner, IDC en Ovum. Zo zijn we bij Gartner afgelopen jaar in het ‘leaders quadrant’ voor Enterprise Backup & Recovery Software opgenomen en staan we bij Ovum in diens Decision Matrix: ‘Data Availibility and Protection Solutions for the Cloud Era, 2016-2017’.” Dat wil overigens niet zeggen dat Veeam alleen nog maar investeert in Enterprise-business. “Wij blijven investeren in onze midmarket- en onze MKB-business. Dus ja, we gaan richting de Enterprise-markt, maar dat gaat volstrekt niet ten koste van de andere marktsegmenten die wij bedienen.”

Bekijk hier de video van het Veeam Partner Summit.

Door: Dick Schievels

Terug naar nieuws overzicht
Software