Witold Kepinski - 07 mei 2018

Michael Dell schetst kansen voor partners en klanten

Dell heeft de integratie van EMC van voltooid en wil met de nieuwe megacorporatie klanten helpen in met inzichten in hun strategie, zo blijkt uit de onlangs gehouden Dell Technologies World 2018 conferentie dat in Las Vegas werd gehouden.

"Make it Real" was het motto van het Dell Technologies evenement (een combinatie van Dell World en EMC World). Michael Dell gaf een visie in zijn keynote over de toekomstige bedrijfsstrategie en was rooskleurig over toekomst van IT, onder andere over artificial intelligence (ai). Dell spoorde partners en klanten aan om te investeren in kunstmatige intelligentie, omdat gegevens hun 'meest waardevolle bezit' worden. Organisaties die dat niet doen dreigen hun concurrentievoordeel te verliezen als ze niet in staat zijn om AI te implementeren en machine learning om gegevens te gebruiken. "Om in de toekomst concurrerend te zijn, moet je software, gegevens en AI gebruiken." Dit helpt een product, oplossing of doenst beter te maken en stelt een bedrijf in staat om meer klanten aan te trekken, wat vervolgens resulteert in meer gegevens en de cyclus herhaalt zichzelf, aldus Dell. "AI is je raket en data is de brandstof voor je raket. Als je weet hoe je het moet gebruiken, worden je gegevens je meest waardevolle bezit - zelfs nog waardevoller dan je applicaties."

AI

Dell gelooft dat kunstmatige intelligentie ook gevaren met zich meebrengt, maar hij blijft optimistisch dat het niet zo'n vaart zal lopen. "Kan het met AI de foute kant uitgaan? Ja, absoluut. Maar het is onze job dat te voorkomen," zegt Michael Dell, oprichter en ceo van Dell Technologies op de gelijknamige conferentie van het bedrijf in Las Vegas. "We horen vooral over de gevaren van slechte voorbeelden, maar het is onze verantwoordelijkheid als bedrijf om er voor te zorgen dat AI voor goede doeleinden wordt gebruikt. Het zijn krachtige tools, maar ook niet meer dan dat."

IoT

Ook over IoT is Dell positief. "Over twee jaar zal een gemiddelde stad dagelijks ongeveer 200 petabytes aan nieuwe gegevens genereren, waarvan 99 procent afkomstig zal zijn van IoT-apparaten." Het tijdperk is voorbij waarin de terminals hoofdzakelijk worden bediend door menselijke terminals, aldus Dell. "Het gebruik van IoT-toepassingen explodeert, maar onze IT-structuren zijn nog steeds gebaseerd op alle menselijke gegevens die worden gegenereerd en verwerkt." 

Dell Technologies en Microsoft werken samen aan een gezamenlijke Internet of Things (IoT) -oplossing die is ontworpen om verticale klanten te helpen bij het vereenvoudigen van de implementatie van hun end-to-end IoT-oplossingen, van de edge tot de cloud. De combinatie van Microsoft Azure IoT-toepassingen en -services, VMware Pulse IoT Center en Dell Edge Gateways biedt klanten gestroomlijnd beheer, gecentraliseerde bewaking en beveiliging van apparaten naar de cloud.

Distributed Core

Dell ziet een nieuwe IT-ontwikkeling opkomen genaamd Distributed Core. Volgens hem is de huidige IT-consolidatie vergelijkbaar die mainframe business 50 jaar geleden. De nieuwe centrale IT-structuur wordt vervangen door een nieuwe Distributed Architecture met gebruik van public cloud omgevingen zoals van AWS, Azure, IBM en Google Cloud. Voor deze nieuwe IT-wereld heeft Dell een eigen onderdeel die wordt geleid door Ray O'Farrell. Op het laagste niveau worden de gegevens verzameld en verwerkt voor verdere verwerking. daarna vindt oo het kernniveau operationele analyses plaats. Het derde en hoogste niveau is dan het cloud niveau, waar alle rekenintensieve en niet-tijdkritieke bewerkingen plaatsvinden. "

Software-defined

Verder speekt Dell in op software defined oplossingen. Volgens een onderzoek op opdracht van Dell Technologies zegt 82 procent van de ondervraagde bedrijfsmanagers dat hun bedrijf over vijf jaar software-defined zal zijn. De helft van hen weet echter niet hoe het moet. Bijna 60 procent denkt zelfs dat ze volledig overweldigd zijn door de huidige snelheid van de digitale transformatie. Tijdens dit proces zal dit aantal volgens Dell toenemen.

Hardware

Michael Dell zeu verder dat goede hardware nodig is voor AI-gebaseerde applicaties, high-performance servers en middleware vereisen. Dell Technologies introduceert daarom nieuwe 14e generatie Dell EMC PowerEdge-servers met vier sockets en Dell Precision Optimizer 5.0 om de AI- en ML-capaciteiten verder te versterken. Dat is mogelijk door een alliantie aan te gaan met Intel rond AI en ML toepassingen voor Dell EMC Ready Solutions om klanten in staat te stellen gebruik te maken van de kracht van data. Nieuwe AI- en ML-oplossingen en partnerships zorgen voor slimmere, betere bedrijfsresultaten door gegevens in realtime om te zetten in intelligente inzichten.

Storage

Tijdens de conferentie werd verder nieuwe storage hardware gepresenteerd. Dell EMC PowerMax is een snelle opslagarray die special is gebouwd voor bedrijfskritieke applicaties van vandaag en morgen. De PowerMax is ontworpen met end-to-end NVMe en biedt Storage Class Memory (SCM) en NVMe over Fabrics. Dell EMC VxBlock System 1000 ondersteunt end-to-end NVMe met PowerMax voor extreme prestaties van bedrijfskritieke applicaties. Dell EMC XtremIO voegt native replicatie toe, nieuw X-Brick-toegangspunt tot 55% goedkoper dan vorige generatie en ondersteuning voor VxBlock 1000, Verder was er een voorproefje van de nieuwe Dell EMC PowerEdge MX-infrastructuur die binnenkort verschijnt.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!