ZTE opent Cybersecurity Lab Europe in Brussel

11-07-2019 | door: Witold Kepinski

ZTE opent Cybersecurity Lab Europe in Brussel

ZTE, een Chinese leverancier uit Shenzhen van oplossingen voor telecommunicatie, ondernemingen en consumententechnologie voor mobiel internet, opent een Cybersecurity Lab Europe in Brussel. Vertegenwoordigers van de Europese Commissie en van de Europese Raad, evenals telecom operators, GSMA en andere brancheorganisaties hebben de openingsceremonie bijgewoond.

Het Cybersecurity Lab Europe bevindt zich in het administratieve en politieke hart van de EU en biedt een veel breder scala aan toegang tot de externe beveiligingsverificatie van de producten, diensten en processen van ZTE , en zal de externe samenwerking op veiligheidsgebied met belanghebbenden vergemakkelijken zo beweert de Chinese netwerk- en telecom moloch.

ZTE wil met het cybersecurity lab bewijzen dat het niets te verbergen heeft. Het is niet zo vaak beschuldigd van spionage voor de Chinese staat als Huawei. Amerikaanse senatoren noemden het bedrijf een bedreiging voor nationale belangen en begin 2019 kregen Belgische ministers het verzoek van de VS om Huweai en ZTE in de ban te doen. Maar het werd pas menens toe ZTE in april 2018 op de Entity List van het Amerikaanse Commerce Department werd gezet vanwege het illegaal exporteren van technologie naar Iran en Noord-Korea. Daarna verloor ZTE door een handelsboycot nogal wat miljoenen dollars. Maar de sancties werden opgeheven omdat ZTE instemde met herschikking van het senior management, het betalen van boetes en een intern nalevingsprogramma voor de komende 10 jaar. 

Broncode

De opening van het lab is een onderdeel van een transparantie-initiatief van ZTE . Onder een dergelijk initiatief heeft het bedrijf in mei twee andere cyberbeveiligingslaboratoria gelanceerd in Nanjing, China en Rome, Italië. Als platform voor transparantie en samenwerking biedt het lab vier essentiële functies, waaronder broncode-evaluatie, documentherziening, black-box testen en penetratietesten. Daarnaast zegt ZTE diepgaand onderzoek te doen naar het veiligheidsveld in het laboratorium, in samenwerkingsverbanden met beveiligingsorganisaties. Bovendien zal het lab een belangrijke rol spelen door de veiligheid van de 5G-oplossingen van het bedrijf in het 5G-tijdperk te garanderen zo beweert ZTE.

Transparantie

"De oorspronkelijke bedoeling van ZTE van het Cybersecurity Lab Europe is om wereldwijde klanten, regelgevende instanties en andere belanghebbenden te voorzien van grote transparantie door middel van verificatie en communicatie", aldus de Zhong Hong, Chief Security Officer van ZTE in een persbericht. "De beveiliging van de ICT-industrie kan niet worden bewaakt door één enkele leverancier of door één enkele telecomoperator ZTE is bereid om samen met zijn klanten en alle andere belanghebbenden een belangrijke rol te spelen in de bijdrage aan de beveiliging van de industrie."

ZTE producten en diensten worden verkocht aan meer dan 500 telecom operators in meer dan 160 landen.

Terug naar nieuws overzicht